5.27.2012

«Αν πάτε στην Ελλάδα, να έχετε μαζί σας μετρητά»...


Συμβουλές ταξιδιωτικής εταιρείας υπό το φόβο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή


Η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI συμβουλεύει τους πελάτες της που θα επισκεφτούν για τις διακοπές τους την Ελλάδα να έχουν περισσότερα μετρητά σε ευρώ. Η εταιρεία ενημερώνει τους πελάτες της προκειμένου να μην επηρεαστούν από ενδεχόμενο περιορισμό ρευστότητας. Η συμβουλή αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας από τον επικεφαλής του τμήματος για διακοπές στην Ανατολική Μεσόγειο, Μάρκους Μπρουχμίλερ.

Ο ίδιος εξηγεί ότι στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η ρευστότητα στο νέο νόμισμα μπορεί να μην αποκατασταθεί άμεσα σε όλη την επικράτεια, οπότε οι ταξιδιώτες είναι καλό να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ σε μετρητά.

Παράλληλα ο Μπρουχμίλερ διευκρινίζει πως αν η Ελλάδα επέστρεφε στην δραχμή, αυτή θα υποτιμάτο σε σχέση με το ευρώ, άρα τρόφιμα, ποτά και εισιτήρια για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα ήταν ακόμη φθηνότερα, από ό,τι είναι ήδη.

Όσον αφορά τις πιστωτικές κάρτες, στο σημείωμα επισημαίνεται πως οι ταξιδιώτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους και ο Μπρουχμίλερ τους συμβουλεύει, πριν αναχωρήσουν από την Γερμανία, να απευθυνθούν στην τράπεζά τους.

Τέλος, η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει χωρίς προβλήματα τους πελάτες της σε περίπτωση απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...