Σελίδες

11.30.2011

Η Ισλανδία αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος


Σύμφωνα με την Guardian(www.guardian.co.uk) η Ισλανδία είναι η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος.Το Ισλανδικό Κοινοβούλιο δήλωσε στην ιστοσελίδα του ότι είχε ψήφισε την πρόταση με 38 από 63 ψήφους υπέρ για την αναγνώριση της Παλαιστίνης "ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος", με βάση τα σύνορα της πριν το πόλεμο του 1967.
"Η Ισλανδία είναι η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που κάνει αυτό το βήμα", λέει ο Ισλανδός υπουργός εξωτερικών. Η Ισλανδία ήταν μεταξύ των 11 ευρωπαϊκών μελών της UNESCO που υποστήριξαν την κίνηση αυτή. 

Το ψήφισμα, το οποίο συνέπεσε με την ετήσια ημέρα των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά την αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό, αναγνώρισε την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ως νόμιμη αρχή για ένα παλαιστινιακό κράτος και κάλεσε το Ισραήλ και την Παλαιστίνη να καταλήξουν σε ειρηνευτική συμφωνία.Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Μαχμούντ Αμπάς, τόνισε ότι θα πρέπει να συμπληρωθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις υπό τον όρο ότι  το Ισραήλ είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με βάση τα σύνορα του 1967, δηλαδή πριν τον "πόλεμο των 6 ημερών". 
(μετάφραση αποσπάσματος άρθρου της Guardian)
(φωτογραφικό υλικό από http://www.google.gr/imghp?hl=el&tab=ii

CF  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου