3.22.2012

Η ανθρωπότητα αναμένει έναν νέο παγκόσμιο Κατακλυσμό


 
Η άνοδος της στάθμης του ωκεανού θα φθάσει τα 10-20 μέτρα ως συνέπεια της τήξης των πάγων στον πλανήτη. Αυτό ανακοίνωσε ο Ρίτσαρντ Λέιν, συνεργάτης του Εθνικού Επιστημονικού Ιδρύματος των ΗΠΑ, ο οποίος ηγήθηκε των ερευνών, που διεξήγαγε το ϊδρυμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η στάθμη του παγκόσμιου ωκεανού θα αλλάξει ακόμη και στην περίπτωση εκείνη, που η σταθερή αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη δεν υπερβεί τους 2 βαθμούς Κελσίου. Ο Ρίτσαρντ Λέιν πρόσθεσε ότι η τήξη των πάγων στη Γροιλανδία και την Ανταρκτική θα αλλάξει ριζικά το πρόσωπο της Γης, το 70% του πληθυσμού, για να μην πλημμυρίσει, θα αναγκαστεί να μετεγκατασταθεί σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Οι επιστήμονες συνέκριναν τις σύγχρονες κλιματικές διαδικασίες και τις διαδικασίες, που έλαβαν χώρα 2,7 - 3,2 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, όταν η θερμοκρασία και η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ήταν παρόμοια. Τα αποτελέσματα αυτών των μελετών υποδεικνύουν το αναπόφευκτο της αλλαγής της στάθμης του ωκεανού αυξητικά, η οποία θα προκύψει ως αποτέλεσμα της τήξης των παγετώνων του Νότιου και του Βόρειου Πόλου. Ωστόσο η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει εκατοντάδες χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...