6.26.2012

«Θα πάρουμε πίσω το αίμα των Ελλήνων» λένε οι Ιταλοί για τον αγώνα με τη Γερμανία

To αίμα μας πίσω… θέλουν να πάρουν οι Ιταλοί στον αγώνα με τη Γερμανία για τα ημιτελικά του Euro 2012.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι Γερμανοί ξανάρχισαν τα πικρόχολα σχόλια μόνο που αυτή την φορά στο στόχαστρο είναι η Ιταλία.



«Το μάτς Ιταλία-Γερμανία, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αποκτά τεράστια συμβολική σημασία, όπως συνέβη και την Πέμπτη, με την Εθνική της Ελλάδας», σημειώνουν οι παρατηρητές στην Ρώμη.

«Στο ποδοσφαιρικό πεδίο υπάρχει η προοπτική απόκτησης του ευρωπαϊκού τρόπαιου, στο πολιτικό, η αναγκαιότητα να σωθεί το ευρώ, έστω και αν έχει γίνει σαφές ότι η Γερμανία, στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να επιμείνει, και πάλι, στην γραμμή της απόλυτης λιτότητας», αναφέρει ο διαδικτυακός τόπος Liberoquotidiuano.it

«Τα στοιχήματα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ευνοούν την «Σκουάντρα Ατζούρα»», τονίζει η δημόσια ραδιοφωνία της Ιταλίας, Rai, προσθέτοντας ότι οι φίλαθλοι στη Ρώμη θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον μεγάλο ημιτελικό σε γιγαντοοθόνη στην Piazza del Popolo.

Για «ραντεβού με την Ιστορία» κάνει λόγο, σήμερα, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ιταλίας, Ansa. «Η Γερμανία μπορεί να αρχίσει να τρέμει. Οι «Ατζούρι» και οι Γερμανοί συναντήθηκαν, συνολικά, τριάντα φορές, σε απευθείας ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Ο απολογισμός κάνει λόγο για δεκατέσσερις ιταλικές νίκες, εννέα ισοπαλίες και επτά γερμανικές επιτυχίες»,προσθέτει το ιταλικό πρακτορείο.

«Θα συναντήσουμε τους Γερμανούς χωρίς εθνικιστικούς ρεβανσισμούς, ξέροντας, όμως, καλά πόσο αξίζουμε, διότι, στην ευρωπαϊκή μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ιταλία μπορεί να υπερισχύσει και εκτός γηπέδου», αναφέρει, σύμφωνα με το iefimerida.gr η «Corriere della Serra».

«Η Bild περνά στις απειλές», τονίζει τέλος, η «La Republica» και προβάλλει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που είχε τον τίτλο «έφτασε η ώρα για το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους Ιταλούς».

 http://www.enimerwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...