11.01.2012

Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ.

ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΟΝΤΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Είναι χαρακτηριστικό της φύσης του ανθρώπου να αναζητά σανίδα σωτηρίας μετά από μεγάλες καταστροφές που αφορούν το φυσικό περιβάλλον, το οικονομικό status και την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Μέχρι τα πρόσφατα χρόνια η θρησκευτική πίστη έδινε την πολυπόθητη λύση, σήμερα όμως που οι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τον Χριστιανισμό ψάχνουν για σωτήρες αλλού και κυρίως στο διάστημα.

Από το 1947 που έγινε η πρώτη καλά σκηνοθετημένη απόπειρα απόδειξης εξωγήινης ζωής(το ον του Ρόσγουελ) έως σήμερα που είναι ¨καθημερινότητα¨ της ζωής μας ¨οι επισκέψεις και οι επαφές¨ των UFO στον πλανήτη μας, η ουφολογία εξελίχτηκε σε μια σύγχρονη μορφή ενός αποκρυφιστικού φαινομένου με πολλούς οπαδούς. 

Απώτερος σκοπός της δραστηριότητας του ουφολογικού κινήματος, εκτός από την εδραίωση της θεωρίας της ύπαρξης εξωγήινης ζωής, είναι η επιβολή στην συνείδηση του κόσμου της άποψης ότι οι άνθρωποι είναι κλωνοποιημένοι απόγονοι των εξωγήινων, από τους οποίους ελέγχονται, θα διοικούνται και θα προσδιοριστούν θεολογικά. Έτσι εδώ και πολλά χρόνια έχει ξεκινήσει μια μεθοδευμένη προσπάθεια που κάνει χρήση του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, της τέχνης, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της προπαγάνδας και της ψυχολογικής χειραγώγησης, για να επιβάλλει την νέα πραγματικότητα που ορίζει την παγκοσμιοποίηση των ανθρώπων υπό μια διακυβέρνηση εξωγήινη. 

ΤΙ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ 

1. Η Ανώτερη φύση των εξωγήινων. Οι Ουφολάτρες υποστηρίζουν ότι οι εξωγήινοι είναι τεχνολογικά, πολιτισμικά και ηθικά ανώτεροι από τους γήινους, για αυτό και δεν αποκαλύπτονται στην ανθρωπότητα αλλά παρακολουθούν την ¨ηθική μας πορεία¨ ως πανεπόπτες. Οι ίδιοι όμως οι λάτρεις των UFO έχουν αναφέρει περιπτώσεις βιασμών γήινων γυναικών και τεχνητές γονιμοποιήσεις από τους εξωγήινους, γεγονός που καταρρίπτει το επιχείρημα της ηθικής ανωτερότητας. Εύλογα δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα: Πώς ένα είδος ηθικά χείριστο(αφού προβαίνει σε πράξεις όπως οι βιασμοί) και τεχνολογικά ανώτερο δεν έχει επιχειρήσει ακόμα να καταδυναστεύσει την ανθρωπότητα; Μήπως είναι ψέμα αυτή η υπεροχή τους έναντι των γήινων; Και αν ναι πως μπόρεσαν να μας προλάβουν και να έχουν τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία να έρχονται στην γη και με θράσος να εγκληματούν στις γυναίκες χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες; Μήπως τελικά αυτά τα όντα είναι ανθρώπινη επινόηση με υπερφυσικό προφίλ που εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς; 

2. Η τέχνη στην υπηρεσία των UFO. Οι οπαδοί των εξωγήινων στην προσπάθεια τους να επηρεάσουν πολλούς ανθρώπους, έφτασαν στο σημείο να στρατολογήσουν την τέχνη για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους. Έτσι στην δεκαετία του 1950 στην Ιταλία, εμφανίστηκε η τάση της κλιπεολογίας, η οποία υποστήριζε ότι σε ορισμένους πίνακες θρησκευτικού περιεχομένου απεικονίζονται οι πραγματικοί πρόγονοι του ανθρώπου, οι εξωγήινοι. Διακήρυτταν επίσης ότι οι θεοί μας έχουν επισκεφτεί σε διάφορες χρονικές περιόδους πάνω στα ιπτάμενα άρματα τους, που έχουν το σχήμα στρογγυλών Ρωμαϊκών ασπίδων(clypeus) και οι επισκέψεις αυτές καταγράφηκαν από καλλιτέχνες της Αναγέννησης. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε 2 παραδείγματα:* Ο πίνακας ¨Η Παναγία με το Θείο Βρέφος και τον Άγιο Τζοβανίνο ¨του Σεμπαστιάνο Μαϊνάρντι. Το έργο φιλοτεχνήθηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και κάποιοι υποστηρίζουν ότι πίσω από την Παναγία ίπταται ένα UFO. * Ο πίνακας ¨Ευαγγελισμός¨ του Κάρλο Κριβέλι, στον οποίο η Παναγία φωτίζεται από μια ακτίνα που εκπέμπει ένας ιπτάμενος δίσκος. Οι εμπεριστατωμένες όμως μελέτες των ειδικών, απέδειξαν ότι τα υποτιθέμενα UFO δεν είναι αληθινά, αλλά είναι τυπικά μoτίβα και τεχνοτροπία της αναγεννησιακής τέχνης. Έτσι το UFO στο έργο του Μαϊνάρντι είναι ένα φωτεινό σύννεφο και στον ¨Ευαγγελισμό¨, το ιπτάμενο αντικείμενο είναι μια δίνη αγγέλων, ενώ η ακτίνα φωτός που λούζει την Παρθένο απεικονίζει συμβολικά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Με τον ίδιο τρόπο ερμηνεύονται και άλλα τέτοια συναφή στοιχεία σε ζωγραφικούς πίνακες. 

3. Οι εξωγήινοι επικοινωνούν με αγρογλυφικά. Το 1974 η NASA έστειλε στο διάστημα, προς επικοινωνία με άλλες νοήμονες μορφές ζωής, ένα δυαδικό (μαθηματικό) μήνυμα, το οποίο εμφανίστηκε δίπλα από ένα τηλεσκόπιο στην Αγγλία .Λίγες μέρες αργότερα δίπλα του, εμφανίστηκε ένα τρισδιάστατο πρόσωπο που θεωρήθηκε απάντηση των εξωγήινων Πολλοί ερευνητές με εκπρόσωπο τον Μάικλ Γκίλμαν για να προλάβουν τις αμφισβητήσεις δήλωσαν πως όντως το πρόσωπο αυτό ήταν εξωγήινης προέλευσης γιατί ήταν αδύνατο οι άνθρωποι με την τεχνογνωσία που διαθέτουν να κατασκευάσουν κάτι τέτοιο μέσα σε μια νύχτα. Από τότε έκαναν την εμφάνιση τους πολλά τέτοια αγρογλυφικά(σχέδια σε αγροτικές εκτάσεις) που απεικόνιζαν κυρίως θρησκευτικά σύμβολα παγανιστικών θρησκειών. Ένας νοήμων όμως άνθρωπος αναλογιζόμενος τα παραπάνω μπορεί να αναρωτηθεί: Ένας εξωγήινος πολιτισμός με τέτοια τεχνογνωσία γιατί αρκείται μόνο στην ζωγραφιά και δεν γράφει ένα ολόκληρο κείμενο; Επίσης γιατί δεν επιλέγει την άμεση επικοινωνία με τους ανθρώπους αφού έχει την δυνατότητα επισκέψεων στην γη, αλλά στέλνει τέτοιου τύπου απρόσωπα μηνύματα; Μήπως τελικά τα ΑΤΙΑ δεν είναι όντα με υλική υπόσταση αλλά κάποια πνευματική δύναμη δαιμονικής συγκεκριμένα ταυτότητας που αποφεύγει τον σχεδιασμό αγρογλυφικών με χριστιανικά σύμβολα; 

4. Ύπαρξη αξιόπιστων μαρτύρων. Στις μέρες μας και σε παγκόσμιο επίπεδο, το ουφολογικό κίνημα χρησιμοποιεί την τηλεόραση για την προώθηση της προπαγάνδας του. Μέσω τηλεοπτικών εκπομπών οι ουφολάτρες προβάλλουν τους ισχυρισμούς τους για εμφάνιση ιπτάμενων αντικειμένων και για προσωπική επαφή ανθρώπων με εξωγήινους, επικαλούμενοι μαρτυρίες ¨αξιόπιστων¨ ατόμων και επιστημονικά κριτήρια. Υποστηρίζουν ότι ειδικοί έχουν μελετήσει με τις πιο σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους ευρήματα και μαρτυρίες και έχουν αποφανθεί ότι τα ιπτάμενα αντικείμενα είναι αληθινά και όχι φωτογραφικά τρικ και ότι πολλοί άνθρωποι έχουν όντως κακοποιηθεί από εξωγήινους. Παρόλα αυτά όμως τα στοιχεία που διαθέτουν δεν επαρκούν, ούτε αποτελούν σαφείς αποδείξεις. Επιπλέον είναι ελάχιστοι οι διακεκριμένοι και αμερόληπτοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί που δέχονται να μελετήσουν το φαινόμενο των UFO προς απογοήτευση των ουφολατρών. Απεναντίας οι περισσότεροι μελετητές των ΑΤΙΑ συμφωνούν στο ότι τα UFO ενώ έχουν συγκεκριμένα ¨υλικά ¨χαρακτηριστικά, δεν μπορούν ωστόσο να ερμηνευτούν ως διαστημόπλοια. Το πιο πιθανό είναι να αποτελούν αντικείμενα που ανήκουν στον παραφυσικό ή αποκρυφιστικό χώρο. Αφήνουν όμως και υπονοούμενα πως οι διάφορες κατά καιρούς «θεάσεις» εξωγήινων είναι είτε παραληρήματα ψυχικά ασταθών ατόμων, είτε μυστικά σκάφη του στρατού. Η τελευταία αυτή υπόθεση αποκτά μεγάλη σημασία καθώς μας οδηγεί στην θεωρία της προκατασκευασμένης «εξωγήινης πραγματικότητας»(σε ότι αφορά τις εξωγήινες επισκέψεις) που σκοπό έχει τον έλεγχο των λαών. Δεν είναι τυχαίο ότι με κάθε νέο κύμα UFO, ο κοινωνικός αντίκτυπος γίνεται μεγαλύτερος. Καταρχήν όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι γοητεύονται με το διάστημα και με τα ψυχικά φαινόμενα. Κυκλοφορούν επίσης πολλά βιβλία και άρθρα με ¨πειστικές¨ αναφορές στους εξωγήινους κατοικημένους κόσμους, στην ύπαρξη υπερφυσικών φυλών και ιπτάμενων αντικειμένων, με αποτέλεσμα την αλλαγή του πολιτισμού μας. Πως το καταφέρνουν αυτό; Χρησιμοποιούν λίγες προσεκτικά σχεδιασμένες σκηνές, οι λεπτομέρειες των οποίων προσαρμόζονται στον πολιτισμό και τις προλήψεις ενός συγκεκριμένου χρόνου και χώρου, με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να χειραγωγούν μεγάλες μερίδες πληθυσμού και να διαμορφώνουν νέες αντιλήψεις. Η αλήθεια είναι πως το μυστήριο του σύμπαντος, πάντα γοήτευε τους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα είναι διατεθειμένοι να το γνωρίσουν και το χειρότερο να αποδεχτούν ως αληθινό ότι προέρχεται από

αυτό. Ποιός όμως θα απαντήσει στο απλό ερώτημα: Η πρώτη απόδειξη , το όν του Ρόσγουελ είναι όντως εξωγήινης προέλευσης; Πώς εξηγούν οι ουφολάτρες το γεγονός ότι στην φωτογραφία του υποτιθέμενου εξωγήινου, υπάρχει τηλεφωνικό καλώδιο τύπου σπιράλ το οποίο χρησιμοποιήθηκε αρκετά χρόνια αργότερα από το 1947, που ¨γυρίστηκε¨το βίντεο; Μήπως αυτή είναι τελικά η πρώτη απόδειξη της μεγάλης απάτης και όχι η πρώτη απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινης ζωής; 

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ: ΡΑΕΛ 

Στοιχεία αίρεσης 

Οι εξωγήινοι μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης τους και την εξοικείωση τους με τον γήινο πληθυσμό, προχώρησαν σε γνωστοποίηση και άλλων στοιχείων της ταυτότητας και του πολιτισμού τους. Έτσι μας ενημέρωσαν για τον θρησκευτικό τους προσανατολισμό μέσω ειδικών απεσταλμένων τους που ίδρυσαν την αίρεση των Ραέλ. Η Ραελιανή κίνηση είναι μια διεθνής θρησκευτική οργάνωση με έδρα της την πόλη Βαλκούρ του Κεμπέκ στον Καναδά, που ισχυρίζεται ότι μια ανθρώπινη φυλή, οι Ελοχίμ, χρησιμοποίησε DNA και γενετική μηχανική για να δημιουργήσει επιστημονικά κάθε μορφή ζωής στη γη. 

Ιδρυτής της αίρεσης είναι ο Κλώντ Βοριλόν, αθλητικογράφος και οδηγός αγώνων αυτοκινήτου, ο οποίος στις 13 Δεκεμβρίου 1973 ήρθε σε επαφή με εξωγήινο ον στην περιοχή Κλερμόν-Φεράν στην Κεντρική Γαλλία. Ο εξωγήινος ήταν ένα ανθρώπινο πλάσμα με ύψος 1,4m, με μακριά μαλλιά, αμυγδαλωτά μάτια και δέρμα στο χρώμα της ελιάς, ο οποίος επί 6 μέρες δίδασκε στον Βοριλόν την ιστορία της ανθρωπότητας. 2 χρόνια αργότερα, στις 7 Οκτωβρίου 1975 οι εξωγήινοι μετέφεραν με το διαστημόπλοιο τους τον Βοριλόν στον πλανήτη τους τον ¨πλανήτη των σοφών¨ όπου ολοκλήρωσε την ενημέρωση και την εκπαίδευση του και επέστρεψε για να διαδώσει τις δογματικές θέσεις των Ραέλ. 

Δόγματα αίρεσης 

- Οι Ελοχίμ πριν 25.000 χρόνια με ανεπτυγμένες τεχνικές κλωνοποίησης δημιούργησαν τους ανθρώπους. Έκτοτε τους παρακολουθούσαν σαν επισκεπτόμενοι την γη και έστελναν τις αναφορές στον πλανήτη τους. Οι άνθρωποι όμως έγιναν κακοί και έτσι αποφασίστηκε η καταστροφή τους με τον κατακλυσμό. Κάποιος όμως από τους Ελοχίμ λυπήθηκε τους ανθρώπους και έδωσε οδηγίες στον Νώε να κατασκευάσει ένα διαστημόπλοιο(κιβωτό)και να πάρει DNA από όλα τα ζώα της κιβωτού, ώστε να μπορέσει να εποικίσει ξανά την γη μετά την καταστροφή. 

- Ο Βοριλόν ήταν παιδί ενός Ελοχίμ και μιας γήινης και γεννήθηκε με κλωνοποίηση. Το πραγματικό του όνομα ήταν Ραέλ(Ra σημαίνει φως και El σημαίνει Θεός) και ήταν αδερφός του Ιησού(είχαν κοινό πατέρα). Ο Χριστός όπως και ο Ραέλ ήταν προφήτες που σκοπό είχαν την οικοδόμηση της θρησκείας των θρησκειών στη γη. Ο Ιησούς απλώς προηγήθηκε και έδρασε την εποχή των Ιχθύων, ενώ ο Βοριλόν που αποτελεί τον «Παράκλητο» και τον τελευταίο προφήτη έδρασε την εποχή του Υδροχόου και αποστολή του ήταν να προειδοποιήσει τους ανθρώπους και να τους προετοιμάσει για την σωτήρια επέμβαση των Ελοχίμ.

- Δεν υπάρχει Θεός, ούτε ψυχή, ούτε προπατορικό αμάρτημα και σωτηρία. Ο Σατανάς ήταν ένας Ελοχίμ που αποστολή είχε να δοκιμάσει τον Ιησού.

-Σημαντικές θρησκευτικές προσωπικότητες όπως ο Μωυσής, ο Βούδας, ο Μωάμεθ, ο Κομφούκιος και ο Σμιθ (ιδρυτής των Μορμόνων) μαζί με 8000 εκλεκτούς γήινους έχουν επανέρθει στη ζωή μέσω κλωνοποίησης και ζουν αιώνια στον πλανήτη των Ελοχίμ. Για τους Ραέλ η βάση των θεωριών τους είναι η κλωνοποίηση και τάσσονται υπέρ αυτής, όπως και υπέρ των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και της παγκοσμιοποίησης.

-Πιστεύουν ότι η επίγεια αποστολή τους είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου ανθρωπιστικού κόμματος με έδρα την Ιερουσαλήμ, που θα προωθεί την ευφυοκρατία και όχι την δημοκρατία. Στην παγκόσμια κυβέρνηση που πρέπει να εγκαθιδρυθεί, μόνο οι ευφυείς θα μετέχουν στην λήψη των αποφάσεων. Τότε θα γίνει ένας πυρηνικός Αρμαγεδώνας που θα καταστρέψει τον κόσμο και μόνο 144000 αληθινοί πιστοί θα σωθούν που θα αναδημιουργηθούν (με ανέπαφη τη μνήμη και την προσωπικότητα τους) από το DNA τους.

-Οι Ραελιανοί είναι ανοικτοί σε σεξουαλικές καινοτομίες και θεωρούν την σεξουαλικότητα ως αναπόσπαστο τμήμα της υγιούς καθημερινής ζωής. Θεωρούν όμως υποχρεωτική τη χρήση προφυλακτικού και τάσσονται υπέρ των αμβλώσεων. Έχουν καθιερώσει την πραγματοποίηση σεμιναρίων διάρκειας 1 εβδομάδας, όπου συζητούν για το sex κυκλοφορώντας γυμνοί, χωρίς όμως να προχωρούν σε ομαδικά όργια. Η βασική αρχή της σεξουαλικής τους ζωής που την διδάσκουν και στα σεμινάρια, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει το αίσθημα της ζήλειας ή της κτητικότητας σε μια ερωτική σχέση. Όλοι είναι ανοικτοί στις ερωτικές προσκλήσεις και σύντομα θα υπάρξουν σεξουαλικά ρομπότ πρόθυμα για τη αισθησιακή ικανοποίηση των ανθρώπων.

Δομή της αίρεσης 

· Αριθμός μελών: Οι Ραελιανοί υποστηρίζουν ότι το κίνημα τους αριθμεί 65000 μέλη σε 85 χώρες. Η πραγματικότητα όμως είναι πως οι οπαδοί τους δεν ξεπερνούν τους 20000. 

· Οικονομική διαχείριση: Οι Ραελιανοί δίνουν το 11% των εισοδημάτων τους στο Κίνημα και πριν πεθάνουν δωρίζουν τα ακίνητα τους στους τοπικούς επισκόπους της αίρεσης, για να αποφευχθούν έτσι οι προσφυγές κατά των διαθηκών.

· Το σύμβολο τους: Το παλιό σύμβολο των Ραελιανών αποτελείτο από το άστρο του Δαβίδ που έφερε στο εσωτερικό του τη σβάστικα. Το 1990 για ευνόητους λόγους, η σβάστικα αντικαταστάθηκε από ένα σχήμα που πάλι θυμίζει έντονα τον αγκυλωτό σταυρό. Οι ίδιοι όμως ισχυρίζονται πως πρόκειται για σπείρα. 

· Πρεσβεία: Οι Ραελιανοί έχουν ως σκοπό την οικοδόμηση της πρεσβείας τους στην γη. Το μέρος που έχει επιλεγεί είναι στην Ιερουσαλήμ και τα σχέδια δόθησαν στον Βοριλόν από τους Ελοχίμ το 1975 κατά την παραμονή του στον πλανήτη τους. Οι κυβερνήσεις του Ισραήλ όμως αρνούνται συνεχώς την χορήγηση άδειας, για αυτό και το ενδιαφέρον του Κινήματος έχει στραφεί στην Αίγυπτο. 

· Ετυμολογία ονόματος: Η λέξη «Ελοχίμ» αποτελεί ένα από τα συνηθισμένα ονόματα με τα οποία αναφέρεται ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη και μεταφράστηκε στα ελληνικά (Μετάφραση των εβδομήκοντα) ως ¨Θεός¨. Κανονικά η λέξη Ελοχίμ όμως είναι πληθυντικού αριθμού και σημαίνει ¨οι θεοί ¨. Ο ενικός αριθμός του Ελοχίμ είναι είτε Ελωέ είτε Ελ, ονόματα που αναφέρονται πολλές φορές στην Παλαιά Διαθήκη. Οι Ραελιανοί όμως έχουν διαστρεβλώσει την λέξη και ισχυρίζονται πως σημαίνει «αυτοί που ήρθαν από τον ουρανό», όπως η σουμεριακή λέξη Αννουνάκι. Οι Αννουνάκι σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές είναι εξωγήινα όντα που προέρχονται από τον 12ο πλανήτη (Πλανήτη Χ ή Νιμπίρου). Πριν χιλιάδες χρόνια ήρθαν στην γη και δημιούργησαν γενετικά τον άνθρωπο. Απόγονος του πρώτου ανθρώπου ήταν ο Ιησούς που μαζί με την Μαγδαληνή απέκτησαν οικογένεια και διαδοχικά ένα γενεαλογικό δέντρο που έφτασε μέχρι τη βασιλική οικογένεια της Γαλλίας. 

Εταιρία Clonaid 

Oι Ραελιανοί προσπαθώντας να υλοποιήσουν το όραμα τους για την κλωνοποίηση του ανθρώπινου είδους, ίδρυσαν το 1997 μέσω του Βοριλόν την εταιρία βιοτεχνολογίας Clonaid. Το 2000 τα ηνία της εταιρίας ανέλαβε η βιοχημικός Μπριζίτ Μπουασελιέ, η οποία ήταν και επίσκοπος της Ραελιανής κίνησης. Η Clonaid δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της κλωνοποίησης έμβιων όντων και στις 27 Δεκεμβρίου 2002 ανακοίνωσε την γέννηση του πρώτου κλωνοποιημένου ανθρώπου, της Εύας. Ακολούθησαν λίγο αργότερα και άλλες ανακοινώσεις για γεννήσεις 4 ακόμα μωρών κλωνοποημένων και για κυοφορία 20 επιπλέον εμβρύων. 

Παρ’ολες τις διαβεβαιώσεις της Clonaid όμως για παρουσίαση αποδείξεων, το μόνο στοιχείο που έδωσαν στην δημοσιότητα ήταν μια φωτογραφία ενός κλωνοποιημένου νεογέννητου στην Ιαπωνία και η βεβαίωση μιας ερευνητικής ομάδας ενός γνωστού πανεπιστημίου που δεν κατονομαζόταν ότι βρέθηκαν και χρησιμοποήθηκαν προς κλωνοποίηση ζωντανά κύτταρα νωτιαίου μυελού νεκρού παιδιού από 4μηνου. Οι εμπεριστατωμένες έρευνες των ειδικών όμως – όπως ο Michael Guillen – οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Clonaid ήταν η κεφαλή μιας καλοστημένης απάτης, καθώς με το πρόσχημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, δεν είχε παραχωρήσει σαφείς αποδείξεις του έργου της. 

Οι Ραελιανοί όμως δεν πτοήθηκαν από τις κατηγορίες αλλά συνέχισαν να εγκληματούν με 2 τρόπους: 

· Έπειθαν τους πιστούς τους να καταθέτουν σε τράπεζες DNA της εταιρίας, κομμάτι των οστών τους, ώστε να καταστεί δυνατή η μετά θάνατο κλωνοποίηση τους, όταν η τεχνολογία θα το επέτρεπε. Το επιχείρημα που χρησιμοποιούσαν ήταν η θεωρία ότι στο μέλλον θα δημιουργηθεί μια τεχνητή μήτρα(babytron) που θα επιτύχει ταχεία κλωνοποίηση ενήλικου ατόμου με ταυτόχρονη μεταφορά της μνήμης και της προσωπικότητας του. Έτσι θα παρακάμπτεται η φάση της παιδικής ηλικίας και το κλωνοποιημένο άτομο θα αποκτά την αιώνια ζωή.

· Προέτρεπαν τους οπαδούς τους να εφαρμόσουν την τεχνική της ναζιστικής ευγονικής: Την συνεύρεση δηλαδή Ραελιανών προς γονιμοποίηση και τεκνοποίηση ατόμων της ανώτερης φυλής των Ελοχίμ.

Τα προβλήματα των κλώνων: Το όραμα των εξελιγμένων κλώνων Ελοχίμ δυστυχώς όμως βρίσκεται αντιμέτωπο με την σκληρή πραγματικότητα. Οι κλώνοι αφενός αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα υγείας και έχουν μικρό χρόνο προσδόκιμο ζωής και αφετέρου με τα σημερινά μέσα είναι αδύνατη η κλωνοποίηση ανθρώπων και πρωτευόντων θηλαστικών. Η Ντόλυ νοσούσε από ασθένεια των πνευμόνων και από πρόωρη αρθρίτιδα(νοσήματα συχνά σε πιο ηλικιωμένα πρόβατα) και πέθανε σε ηλικία 6 ετών, όταν τα άλλα ζώα του είδους της φτάνουν τα 13 χρόνια. Από την άλλη, έρευνα του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ βεβαιώνει πως ενώ η μέθοδος κλωνοποίησης «του ενήλικου κυττάρου» έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλά ζώα (αγελάδες, γουρούνια, ποντίκια, πρόβατα, κατσίκες, γάτα), είναι ανεφάρμοστη στα πρωτεύοντα θηλαστικά. Άρα η Clonaid προφανώς ψεύδεται.

Οι Ραέλ στην Ελλάδα 

Ο Βοριλόν επισκέφτηκε την Ελλάδα το 1989 όπου και μίλησε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Αργότερα μέσω γνωστού ανθρώπου του χώρου της ουφολογίας από τα Χανιά, ίδρυσε την Ελληνική Ραελιανή Κίνηση που το 1997 εμφανίστηκε στην Θεσσαλονίκη διαφημίζοντας στον έντυπο τύπο την Clonaid. Ακολούθησε εισαγγελική έρευνα για τα δημοσιεύματα, τα πορίσματα όμως παραμένουν άγνωστα. 

Στις μέρες μας έχει αρχίσει πάλι μια κίνηση για την προώθηση της αίρεσης των Ραέλ στην χώρα μας, διαφημίζοντας ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας των ενδιαφερόμενων με την Κίνηση. 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Η Ελλάδα – όπως και οι υπόλοιπες χώρες του παγκόσμιου χάρτη - δεν θα μπορούσε να υστερήσει στην ¨μόδα των καιρών¨, στην προσαρμογή δηλαδή του εξωγήινου κόσμου στα ελληνικά ιστορικά και πολιτισμικά δεδομένα. Μέσω του έντυπου τύπου και της τηλεόρασης κυρίως, γίνεται μια μεθοδευμένη εκστρατεία, με υποκινητές τους δωδεκαθεϊστές, της παραποίησης της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και της σύνδεσης της με τους εξωγήινους. Τα συμπεράσματα τους, που ανακοινώνουν είναι άκρως προκλητικά. Παραδείγματα: 

Η Πεντάλφα και το Άστρο του Δαβίδ είναι πανάρχαια σύμβολα του Ελληνισμού(Περιοδικό Δαυλός, τεύχος 192) 
Διαστημόπλοια στον Όλυμπο(Περιοδικό Τρίτο Μάτι, τεύχος 38) 
Οι αρχαίοι Έλληνες μίλησαν για εξωγήινους(Περιοδικό Ιχώρ) 
Διαστημόπλοια πάνω από και σε σχέση με τους αρχαίους ναούς(Περιοδικό Myst, τεύχος 1) 
Οι χριστιανικές εικόνες απεικονίζουν UFO(Τηλεοπτικός σταθμός ALTER, εκπομπή ¨Χωρίς μοντάζ¨, Μάρτιος 2004) 
Στην επιφάνεια του Άρη υπάρχει λαξευμένο πρόσωπο(Βιβλίο ¨Εξωγήινη αρχαιολογία¨, εκδόσεις Έσοπτρον) 
Τα ΑΤΙΑ είναι οι αρχαίοι θεοί(ALTER, εκπομπή ¨Χωρίς μοντάζ¨, Μάρτιος 2004) 

Μια ιδιαίτερη περίπτωση είναι η τηλεοπτική εκπομπή του συγγραφέα- ερευνητή Δημοσθένη Λιακόπουλου. Ο ίδιος είναι αποκλειστικός παρουσιαστής και διαφημιστής μιας μεγάλης γκάμας βιβλίων (πολλά από τα οποία φέρεται να τα έχει γράψει ο ίδιος), τα οποία πραγματεύονται μεταφυσικά και παραφυσικά θέματα μπλεγμένα όμως με την Ελληνική Εθνική ταυτότητα και την Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση. Μέσα από τις εκπομπές του προβάλλονται αποκρυφιστικές θεωρίες(Κοίλη Γη, Λευκή Αδελφότητα), αναβιώνει μια λανθάνουσα αρχαιολατρία μπλεγμένη με την Χριστιανική διδασκαλία, υποστηρίζονται σενάρια συνωμοσιών που σκοπό έχουν τον αφανισμό των Ελλήνων και παρουσιάζονται προφητείες Πατέρων της Ορθοδοξίας παραποιημένες με σκοπό να επιβεβαιώσουν τις θεωρίες του κ. Λιακόπουλου. Οι ανακαλύψεις και οι υποθέσεις του δεν έχουν λογική ή επιστημονική βάση, αντίθετα ανήκουν σε μια μεταφυσική διάσταση και αποτελούν παραπλανητικές πληροφορίες, που βασίζονται σε παρερμηνευμένα εδάφια της Αγίας Γραφής. Ο ίδιος διαθέτει επικοινωνιακό χάρισμα και αμεσότητα και χρησιμοποιεί διάφορα επικοινωνιακά τρυκ και εποπτικά μέσα που προκαλούν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή. Αυτό δυστυχώς αποτελεί μεγάλη παγίδα, γιατί ο μέσος πολίτης που στερείται της γνώσης σε αυτά τα θέματα, είναι επιρρεπής στο να εντυπωσιαστεί και να προβληματιστεί, γεγονός που οδηγεί στην παραπληροφόρηση και στην σύγχυση.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ 

Το εξωγήινο σύμπαν πάντα αποτελούσε ένα ανεξήγητο μυστήριο για τους ανθρώπους και στην συνείδηση των περισσότερων ήταν συνυφασμένο με την παρουσία του Θεού-Δημιουργού. Ο άπληστος άνθρωπος όμως δεν αρκέστηκε στο να θαυμάζει και να απολαμβάνει όλα όσα ο Πατέρας- Θεός με αγάπη δημιούργησε για την εξυπηρέτηση του. Αντίθετα θέλησε όπως με την Βαβέλ της Παλαιάς Διαθήκης, να φτάσει ψηλά στον ουρανό, να τον εξερευνήσει, να τον αποικίσει και τελικά να τον καταστήσει και θρησκευτικό κέντρο ενός άλλου θεού. 

Η ματαιοδοξία και η υπεροψία του ανθρώπου έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει την βάση της δημιουργίας του κόσμου, την Γένεση και ως άλλος πρωτόπλαστος να παρακούσει τον δημιουργό του και να θεωρήσει ότι έχει την δύναμη με τεχνητά μέσα να φτιάξει ζωή.Μάλλον ο πονηρός όφις καταφέρνει τελικά να κάνει καλά την δουλειά του. Οι άνθρωποι είτε λέγονται πρωτόπλαστοι, είτε σύγχρονοι, δοκιμάζουν συνεχώς τον απαγορευμένο καρπό και διεκδικούν θεϊκές ιδιότητες. Μήπως στο τέλος απαιτήσουν και τίτλους ιδιοκτησίας του κήπου της Εδέμ; 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...