11.01.2012

Λιλιθ η Πρωτοπλαστη, μυθος ή πραγματικοτητα;

 Κεφαλαιον Α' 

26 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ποιήσωμεν ἄνθρωπον (θα ηθελα να ανοιξω μια μικρη παρενθεση εδω να επισημανω την λεξη "ποιήσωμεν" γραμμενη σε πλυθηντικο αριθμο δηλωντας τα Τρια Προσωπα του Θεου με λιγα λογια την Αγια και Αδιαιρετη Τριαδικοτητα του Θεου) κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν, καὶ ἀρχέτωσαν τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν

τῶν ἑρπόντων ἐπὶ γῆς γῆς. 27 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς. 28 καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς καὶ ἄρχετε τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς.

Αρα ο Θεος δημιουργησε τον Ανθρωπο!!
Οπως λεγει, Αρσεν και Θηλυ εποιησεν αυτους...και τους ευλογησε να αυξανοντε και να πλυθηνοντε.
Διαβαστε και παρακατω...

18 Καὶ εἶπε Κύριος ὁ Θεός· οὐ καλὸν εἶναι τὸν ἄνθρωπον μόνον· ποιήσωμεν αὐτῷ βοηθὸν κατ᾿ αὐτόν. 19 καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς ἔτι ἐκ τῆς γῆς πάντα τὰ θηρία τοῦ ἀγροῦ καὶ πάντα τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ καὶ ἤγαγεν αὐτὰ πρὸς τὸν ᾿Αδάμ, ἰδεῖν τί καλέσει αὐτά. καὶ πᾶν ὃ ἐὰν ἐκάλεσεν αὐτὸ ᾿Αδὰμ ψυχὴν ζῶσαν, τοῦτο ὄνομα αὐτῷ. 20 καὶ ἐκάλεσεν ᾿Αδὰμ ὀνόματα πᾶσι τοῖς κτήνεσι καὶ πᾶσι τοῖς πετεινοῖς τοῦ οὐρανοῦ καὶ πᾶσι τοῖς θηρίοις τοῦ ἀγροῦ· τῷ δὲ ᾿Αδὰμ οὐχ εὑρέθη βοηθὸς ὅμοιος αὐτῷ. 21 καὶ ἐπέβαλεν ὁ Θεὸς ἔκστασιν ἐπὶ τὸν ᾿Αδάμ, καὶ ὕπνωσε· καὶ ἔλαβε μίαν τῶν πλευρῶν αὐτοῦ καὶ ἀνεπλήρωσε σάρκα ἀντ᾿ αὐτῆς. 22 καὶ ᾠκοδόμησεν ὁ Θεὸς τὴν πλευράν, ἣν ἔλαβεν ἀπὸ τοῦ ᾿Αδάμ, εἰς γυναῖκα καὶ ἤγαγεν αὐτὴν πρὸς τὸν ᾿Αδάμ. 23 καὶ εἶπεν ᾿Αδάμ· τοῦτο νῦν ὀστοῦν ἐκ τῶν ὀστέων μου καὶ σὰρξ ἐκ τῆς σαρκός μου· αὕτη κληθήσεται γυνή, ὅτι ἐκ τοῦ ἀνδρὸς αὐτῆς ἐλήφθη αὕτη· 24 ἕνεκεν τούτου καταλείψει ἄνθρωπος τὸν πατέρα αὐτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ προσκολληθήσεται πρὸς τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν. 25 καὶ ἦσαν οἱ δύο γυμνοί, ὅ τε ᾿Αδὰμ καὶ ἡ γυνὴ αὐτοῦ, καὶ οὐκ ᾐσχύνοντο.

Και ειπε ο Κυριος ο Θεος: δεν ειναι καλο να ειναι μονος του ο ανθρωπος ποιησωμεν αυτω βοηθον κατ'αυτον!!!!

Γιατι ειναι μονος; Αφου Αρσεν και Θηλυ εποιησεν αυτους στα παραπανω εδαφια...τι αλλαξε και ξαφνικα κι ο Αδαμ εμεινε ΜΟΝΟΣ ωστε να χρειαζεται συντροφια;
Εγινε κατι;;;;
Και συνεχιζω....


Γενεσις Κεφαλαιον Δ (σε μεταφραση)

Ο Αδαμ εχοντας εκδιωχθει πια απο τον Παραδεισο τεκνοποιησε τον πρωτο του υιο οταν ηταν 230 χρονων... τον Κάιν και είπε η Ευα: "Ο θεός μου έδωσε παιδί".
Λίγο αργότερα, γέννησε ένα άλλο παιδί, που ονομάστηκε Άβελ.
Ο Άβελ έγινε βοσκός και ο Κάιν Καλλιεργητής της γης.Μια μέρα τα δυο παιδιά πρόσφεραν θυσία στο θεό.Ο Κάιν πρόσφερε από τα σπαρτά του και ο Άβελ από τα πρόβατα του.
Ο θεός ευχαριστήθηκε από τη θυσία του Άβελ, που ήταν άκακος και καλόκαρδος και είχε αγνή πίστη.Από την προσφορά του Κάιν όμως δεν ευχαριστήθηκε, γιατί η καρδιά του δεν ήταν καλόβολη.

Όταν το κατάλαβε αυτό ο Κάιν, σκυθρώπιασε και λυπήθηκε.

Ο θεός τότε του είπε:
"Κάιν, γιατί είσαι στενοχωρημένος;"

Ο κακός Κάιν δεν αποκρίθηκε. Η ζήλια για τον αδερφό του, του έτρωγε την καρδιά σαν σκουλήκι. Έτσι, όταν βρέθηκαν και οι δυο στα χωράφια, τον πλησίασε ύπουλα και τον σκότωσε.
Αλλά σε λίγο, άκουσε το θεό να τον ρωτά:

"Πού είναι ο Άβελ, ο αδερφός σου;"
"Δεν ξέρω", αποκρίθηκε ο Κάιν. "Μην είμαι ο φύλακας του αδερφού μου;"
"Τι έκανες;" του είπε ο θεός. "Το αίμα του αδερφού σου φωνάζει σ' εμένα από τη γη. Και η ίδια η γη, που δέχτηκε το αίμα του αδερφού σου, χυμένο από τα δικά σου χέρια, και αυτή τώρα φωνάζει εναντίον σου. Απ' εδώ και πέρα ο κόπος σου δε θα είναι ευλογημένος και θα γυροφέρνεις στη γη αποδιωγμένος".
Ο Κάιν ένιωσε μεγάλο πόνο μέσα του. θα προτιμούσε χίλιες φορές να πεθάνει παρά να κάνει τέτοια ζωή, πικραμένη και γεμάτη απελπισία.
Αλλά ο θεός έβαλε ένα σημάδι στο πρόσωπο του Κάιν, ώστε όποιος τον συναντά να μην τον σκοτώνει.
Κατόπιν ο Κάιν απομακρύνθηκε από το θεό και πήγε και εγκαταστάθηκε στη χώρα Ναίδ, ανατολικά της Εδέμ.
Αργότερα, σ' εκείνη τη χώρα, ο Κάιν πήρε μια γυναίκα και αυτή του χάρισε ένα παιδί, που ονομάστηκε Ενώχ.
Ο Κάιν, επίσης, έχτισε εκεί και μια πόλη, που πήρε το όνομα του παιδιού του, Ενώχ.

Και ρωταω...

Αφου ο Αδαμ και η Ευα ηταν οι πρωτοι ανθρωποι και ο πρωτος υιος ο Καεν που ο Αδαμ τον εκανε στα 230 του, πως ο Καεν εγκαταστάθηκε στη χώρα Ναίδ, ανατολικά της Εδέμ και πήρε μια γυναίκα και αυτή του χάρισε ένα παιδί;
Απο που κι ως που αφου ο Θεος δημιουργησε πρωτα τον Αδαμ, απο το πλευρο του Αδαμ πηρε και δημιουργησε δευτερη την Ευα με την δικη του βοηθεια εκ του Αδαμ και της Ευας δημιουργηθηκε ο τριτος ανθρωπος επι της γης ονοματι Καιν και τεταρτος ο Αβελ!!!
Μηπως υπαρχει καποιο μελανο σημειο στην ολη Ιστορια;
Μηπως αυτο το μελανο σημειο το δημιουργησε μια απαραδεκτη λογοκρισια;

Μηπως η Ευα τελικα δεν ηταν η δευτερη αλλα η τριτη;;;;;

Τελικα οι ανθρωποι στη χωρα Ναιδ απο που προηλθαν;

Καπου εδω ερχεται ενα κομματι που αν προστεθει νομιζω θα δωσει αλλη διασταση στην Ιστορια της δημιουργιας του κοσμου.
Ενα κομματι που εχει αν εχει λογοκριθει κακως εχει γινει και κακως εχει καταδικαστει στην αφανεια ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ!!!!!

..κι αυτο το κομματι λεγεται Λιλιθ η Πρωτοπλαστη!!!


Οριστε λοιπον η Ιστορια που λεγεται πως λογοκριθηκε!!!


Πιστευεται λοιπον οτι στην αρχη ο Θεος δημιουργησε τον Αδαμ και την Λιλιθ.."αρσεν και θηλυ εποιησεν αυτους". Καπου εδω ανακαλυψα πως υπαρχουν δυο οψεις στο νομισμα. Η πρωτη που μαρτυρά οτι το ζευγαρι ζουσε ευτυχησμενο ως τη στιγμη που η Λιλιθ δεχθηκε την επισκεψη του Σατανα που τη διδαξε οτι η ερωτικη πραξη δεν ειναι μονο για αναπαραγωγη αλλα και για απολαυση και που ηταν η αιτια να εξοργιστει ο Θεος και να την εξορισει και η δευτερη που ισχυριζεται πως η Λίλιθ θεωροντας κατώτερο τον Αδάμ, έφυγε με τη δική της θέληση από τον Κήπο της Εδέμ.
Ο Σατανας μακρυα απο τον Κηπο της Εδεμ οπου βρισκοταν η Λιλιθ πια την ξαναπλησιασε και την εκανε γυναικα του κι εκεινη Αρχοντισσα του Σκοτους οπου αρχισε και εκανε τα παιδια του!!!
Στο μεταξυ ο Αδαμ αρχισε να νοσταλγει την Λιλιθ κι ετσι ο Θεος μη αντεχοντας να βλεπει το δημιουργημα του να στενοχωριεται εστειλε 3 Αγγελους να βρουν τη Λιλιθ και να την γυρισουν πισω τον Σανβί, τον Σανσαβί και τον Σαμεγκελάφ. Τελικα οι Αγγελοι την βρισκουν και της ειπαν οτι ο Θεος και ο Αδαμ την συγχωρουν και ειναι θελημα τους να γυρισει πισω. Εκεινη εναντιωνεται σ'αυτο και τοτε ο Θεος την τιμωρησε διατασσοντας τους 3 Αγγελους να εκτελεσουν τα παιδια της!!!


Απο εκει και περα η ιστορια ειναι γνωστη. Ο Θεος δημιουργει την Ευα απο το πλευρο του Αδαμ και δικαιολογει οχι μονο γιατι ο Αδαμ ηταν μονος ενω ειχε δημιουργηθει το ανδρογυνο αλλα διακαιολογει και το απο που κι ως που υπηρξε πολιτισμος και χωρα οπου ο Καιν βρηκε γυναικα..


http://jackal-carlito.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...