11.07.2012

Αεροψεκασμοί, οι αποδείξεις γύρω μας !


Ας μιλήσουμε λίγο για τα χημικά στοιχεία ... 
Το αργίλιο ή αλουμίνιο είναι ένα χημικό στοιχείο με σύμβολο Al και ατομικό αριθμό 13. Είναι το πιο άφθονο μέταλλο στο φλοιό της Γης, μετά το οξυγόνο και το πυρίτιο, αποτελώντας κατά βάρος το 8% του στερεού φλοιού. Είναι πολύ δραστικό χημικό ώστε να βρίσκεται στη φύση ως ελεύθερο μέταλλο. 


Αντίθετα, βρίσκεται ενωμένο σε πάνω από 270 διαφορετικά ορυκτά αλλά η κύρια πηγή για την βιομηχανική παραγωγή του μετάλλου είναι ο βωξίτης. 
Το μεταλλικό αλουμίνιο έχει μεγάλη ικανότητα στο να αντιστέκεται στη διάβρωση. 

Αυτό στην ουσία συμβαίνει γιατί με την έκθεση του μετάλλου στην ατμόσφαιρα   σχηματίζει στιγμιαία ένα λεπτό επιφανειακό, μη ορατό, στρώμα οξειδίου του, που εμποδίζει τη βαθύτερη διάβρωσή του (φαινόμενο της παθητικοποίησης). 

Χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική βιομηχανία, χημική βιομηχανία, κτλ., καθώς και για ότι θα δείτε στις παρακάτω εικόνες !












Η λήψη μεγάλων ποσοτήτων αλουμινίου από τον ανθρώπινο οργανισμό προκαλεί αναιμία, οστεομαλάκια (εύθραυστα ή μαλακά κόκαλα) και καρδιακές παθήσεις. 
Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι το αλουμίνιο σχετίζεται με σοβαρές ασθένειες όπως είναι η νόσος του Parkinson, η μυοατροφική σκλήρυνση (νόσος του Lou Gehrig) και η νόσος του Alzheimer. Έχει αποδειχτεί ότι τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Alzheimer έχουν υψηλά ποσοστά αλουμινίου στον εγκέφαλό τους. Τα πρώτα συμπτώματα της νόσου του Alzheimer είναι συνήθως η απώλεια μνήμης, έλλειψη προσανατολισμού και η σύγχυση. Με το πέρασμα του χρόνου επέρχεται πλήρης έλλειψη επικοινωνίας με το περιβάλλον. 

Πηγή: Original απο Hellaskafeneio



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...