12.10.2012

5 θαυματουργές τροφές με χαμηλά λιπαρά και πολύ πρωτεϊνη!

aspradi
Υπάρχουν τροφές οι οποίες μπορούν να σας εφοδιάσουν με αρκετή ποσότητα πρωτείνης και άλλως θρεπτικών συστατικών, χωρίς να σας εφοδιάζουν με περιττά λιπαρά.Ποιές είναι αυτές;
1. Ασπράδι αυγού: Λειτουργεί στην κυριολεξία σα συμπλήρωμα διατροφής . Το κύριο συστατικό του που είναι το λεύκωμα αποτελεί ένα πρωτεινικό όπλο υψηλής ποιότητας καθώς περιέχει 12% καθαρή πρωτεΐνη και μόλις 0,25% λίπος. Τι πιο ιδανικό αν θέλετε να εφοδιάσετε τον οργανισμό σας με πρωτείνη!
2. Στήθος κοτόπουλου: Aποτελεί μια από τις πιο πλούσιες πήγες πρωτεΐνης, με ελάχιστα λιπαρά. Φυσικά μιλώντας για λίγα λιπαρά , εννοούμε να προτιμάται ψητό και χωρίς την πέτσα του.
3. Βασιλικός πολτός: Mπορεί η γεύση του να μην είναι ιδιαίτερη, αλλά είναι πλούσιο σε πρωτείνη και θρεπτικά συστατικά όπως: φυλλικό οξύ, θειαμίνη και βιοτίνη. Μπορείτε να τρώτε μια πολύ μικρή ποσότητα κάθε πρωί και να είστε σίγουρη ότι θα σας δώσει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε για αντιμετωπίσετε κάθε δυσκολία.
4. Τυρί τύπου cottage: Αν θέλετε να φάτε τυρί, τότε το cottage cheese σίγουρα είναι η καλύτερη επιλογή, αφού είναι πλούσιο σε πρωτείνη και φτωχό σε λιπαρά. Για ένα γευστικό snack, πάρτε παξιμαδάκια ολικής άλεσης και αλείψτε τα με cottage cheese, τέλειος συνδυασμός
5. Σολομός : Αποτελεί την καλύτερη επιλογή ανάμεσα στα ψάρια, αφού είναι πλούσιος σε πρωτείνη, βιταμίνες και μέταλλα. Όσον αφορά τα λιπαρά του, εμπεριέχει ω-3 λιπαρά, τα οποία είναι πολύ θρεπτικά για τον οργανισμό μας. Προτιμήστε τον στο grill, με ψητά λαχανικά. 
Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τις τροφές αυτές και παρατηρήστε την αλλαγή στο σώμα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...