1.23.2013

ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Η Ιαπωνία είναι έτοιμη να εκτοξεύσει δορυφόρο με στόχο να κατασκοπεύσει την Βόρεια Κορέα. Ο πύραυλος Η-2Α αναμένεται να εκτοξευτεί από το διαστημικό κέντρο Τανεγκασίμα στα νοτιοδυτικά της χώρας, την Κυριακή το απόγευμα. Αφορμή είναι η ανησυχία της Ιαπωνίας για το ενδεχόμενο η Β. Κορέα να κατασκευάζει πυραύλους και να κάνει πυρηνικές δοκιμές.

Ο δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με ραντάρ και έχει προγραμματιστεί να εκτοξευτεί από το διαστημικό κέντρο Tanegashima, νοτιοδυτικά της χώρας. Θα περιλαμβάνει επίσης και τμήμα μέτρησης και καταγραφής των συνεπειών από τις φυσικές καταστροφές.

Θα μπορεί να εντοπίσει αντικείμενα στο έδαφος, σε εμβαδόν ενός τετραγωνικού μέτρου, μέσα στη νύχτα ή ακόμη και κατά τη διάρκεια συννεφιάς και από υψόμετρο αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων

Η διαστημική υπηρεσία απέφυγε επίσημα να αναφέρει πως ο δορυφόρος θα συλλέξει στοιχεία για την Βόρεια Κορέα, καθώς στην ανακοίνωση αναφέρει πως προορίζεται να βρει στοιχεία από το φονικό τσουνάμι που έπληξε τη χώρα το 2011.

Την ίδια στιγμή με σκληρή-απειλητική ανακοίνωση απάντησε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, στην καταδίκη της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την πυραυλική δοκιμή του περασμένου Δεκεμβρίου, αλλά και στην διαφαινόμενη δρομολόγηση της χρονικής επέκτασης των υφιστάμενων κυρώσεων.

Η Πιονγιάνγκ αντέδρασε άμεσα στην καταδίκη, προειδοποιώντας ότι δεν θα μετάσχει στις συζητήσεις για την από- πυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη στρατιωτική της δύναμη και τις πυρηνικές της δυνατότητες. 

«Θα λάβουμε μέτρα για την τόνωση και την ενίσχυση της αμυντικής στρατιωτικής μας δύναμης, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής αποτροπής» ανέφερε το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...