4.11.2013

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πανό στον κόσμο


Χρειάστηκε να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια και να εργαστούν εθελοντικά 5.000 άνθρωποι για να ολοκληρώσουν οι οπαδοί της Νασιονάλ Ουρουγουάης το μεγαλύτερο πανό στον πλανήτη το οποίο έχει μήκος 600 μέτρα και πλάτος 50 μέτρα.

Είναι κι επισήμως το μεγαλύτερο πανό που έχει εμφανιστεί σε ποδοσφαιρικό γήπεδο και έκανε πρεμιέρα στον αγώνα ατά της μεξικανικής Τολούκα για το Copa Libertadores. Η ιδέα ξεκίνησε από το 2006 και, όπως ήταν αναμενόμενο, οι χιλιάδες οπαδοί της ομάδας έμειναν εκστασιασμένοι από το πανό με τα χρώματα της Νασιονάλ (άσπρο,κόκκινο,μπλε) το οποίο καλύπτει τρεις ολόκληρες θύρες στο γήπεδο.

Η πρώτη εμφάνισε συνοδεύτηκε και από μια μεγαλειώδη νίκη με 4- 0 επί της μεξικανικής αντιπάλου οπότε η χαρά ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Στο πανό αναγράφονται πέρα από τα ονόματα των 5.000 τρελαμένων οπαδών και τα συνθήματα «Οι οπαδοί κάνουν την Μπολσο (το παρατσούκλι της ομάδας) μεγάλη», «Η παρέα από το πάρκο δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το κλαμπ» και μια ειδική αναφορά στους ιδρυτές της ομάδας «Ο Πατέρας και πρύτανης του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης Το πρώτο κρεολέζικο κλαμπ της Αμερικής».

Για την ιστορία η Νασιονάλ είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ουρουγουάης έχοντας κερδίσει το Copa Libertadores, το Champions League της Λατινικής Αμερικής, τρεις φορές και 44 πρωταθλήματα Ουρουγουάης.

Δείτε το βίντεο:


ΠΗΓΗ
http://web-parrot.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...