12.01.2011

Τι ωραία, τι καλά ...


Σύμφωνα με το άρθρο της Daily Telegraph, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  παραδέχεται ότι το "μεγάλο μπαζούκας - το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης - δεν είναι έτοιμο και δεν θα αναχαιτίσει την κρίση χρέους που την Τρίτη σφυροκόπησε την Ιταλία. Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά τη συνάντησής τους στις Βρυξέλλες, δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν με τους όρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Επίσης, τόνισε ότι, μολονότι η Ευρώπη χρειάζεται ένα ταμείο "ικανό για δράση», τα σχέδια για το EFSF ήταν πολύ «πολύπλοκα και σύνθετα» για να τα κατανοήσουν οι επενδυτές. (?)


Οι υπουργοί Οικονομικών, οι οποίοι  σήμερα συναντήθηκαν πριν από την διάσκεψη κορυφής του Ecofin , αναγνώρισαν  ότι η επάρκεια θα μπορούσε να είναι μεταξύ  500 δισ. και € 700 δις.  - ένα σύνολο που είναι απίθανο να είναι αρκετά μεγάλο για να διασώσει την Ισπανία και την Ιταλία. (?)

Επίσης, οι υπουργοί συμφώνησαν ότι η δόση των € 8 δισ. προς την Ελλάδα θα πρέπει να εκταμιευθεί πριν η Αθήνα ξεμείνει από μετρητά, δηλαδή σε δύο εβδομάδες. (Πήραμε τη δόση, πήραμε τη δόση !  Τι ωραία τι καλά ... όλα θα ναι ανθηρά ?)

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδας, δήλωσε: «Στην Ελλάδα έχουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε στην επόμενη εκταμίευση." (?)

Πήραμε επιτέλους την πολυπόθητη δόση και τώρα η χώρα τρέχει λαχανιασμένη για την επόμενη. Όσο για μας τους Έλληνες πολίτες, περιμένουμε να ακούσουμε τη σφυρίχτρα της Γερμανίας για την έναρξη των επόμενων μέτρων του Μαραθωνίου Λιτότητας.  
Οι προϋποθέσεις, βλέπετε ..    

Τουλάχιστον, πρέπει να αναγνωρίσουμε στους κυβερνώντες μας ότι δεν μας αφήνουν να πλήττουμε χαρίζοντας  πολύ action στη ζωή μας. Κάθε μέρα κάτι γίνεται, κάτι ακούμε, δεν πλήττουμε. Πολλά τα σήριαλ που βιώνουμε. Το Hollywood είναι εδώ, με εμάς απλοί  κομπάρσοι στη ζωή μας.   

Και όλα τα σήριαλ, ελληνικής παραγωγής, παρακαλώ !! Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και μας κλέβει κανείς το μεγαλείο.


CF  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...