12.02.2011

Μπορεί το ευρώ να σωθεί;


Σύμφωνα με το άρθρο της Telegraph, οι ευρωπαίοι πολιτικοί  κινούνται πάρα πολύ αργά για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και, στην καλύτερη περίπτωση, μπορούν να αγοράσουν χρόνο για την επικίνδυνη περιπέτεια του Ευρώ.
Ο χρόνος τρέχει για το ευρώ. Μετά από 11 χρόνια που κυκλοφορεί στα καταστήματα και τα μπαρ από την Αθήνα ως Zeebrugge, έμειναν, λέγεται, μόλις 10 μέρες - ή ίσως οκτώ - για να σωθεί το Ευρώ, δεδομένου ότι την Τετάρτη, ο Olli Rehn,  έκανε την αναπάντεχη πρόβλεψη του για το επικείμενο θάνατο του ευρώ.

Οι κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας), οι κεντρικές τράπεζες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι επενδυτές εκπονούν σχέδια έκτακτης ανάγκης για το τι υποτίθεται ότι θα σήμαινε ένα κατακλυσμιαίων διαστάσεων οικονομικό γεγονός .
Το αποκορύφωμα θα είναι η κρίσιμη συνεδρίαση  στις Βρυξέλλες την επόμενη Παρασκευή. Δυστυχώς, όπως αναφέρει και το συγκεκριμένο άρθρο, ένα χρηματοδοτικό Flash Gordon δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει ήρωα κόμικς που να εμφανιστεί την τελευταία στιγμή για να σώσει το ευρώ. 
CF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...