5.25.2012

ΜΟΝΤΙ: ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Η Ελλάδα δύσκολα μπορεί να κάνει νέα διαπραγμάτευση του Μνημονίου, εκτιμά ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, επιμένοντας ότι η χώρα μας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Αναφερόμενος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο κ. Μόντι εύχεται να πρυτανεύσει η ελληνική σοφία από την οποία «εμπνεύσθηκε η Ελλάδα εδώ και χιλιάδες χρόνια».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του
Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Μόντι αναφέρει ότι η δημοσιονομική πειθαρχία είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη μιας χώρας.

«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πλήρωσε ένα τεράστιο τίμημα για την μη εφαρμογή της δημοσιονομικής πειθαρχία στο εσωτερικό της χώρας για μια μεγάλη περίοδο. Θα πρέπει όλες οι χώρες να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό τους κάτι που η Ελλάδα έκανε τα δύο τελευταία χρόνια», είπε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Στην ερώτηση αν αντιμετωπίζει ένα σενάριο για έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, ο κ. Μόντι απάντησε: «Πιστεύω όχι και ελπίζω όχι, διότι όλοι αναγνωρίζουν ένα υψηλό ποσοστό το οποίο επιθυμεί την παραμονή στην ευρωζώνη. Εκφράσαμε ομόφωνα στην Σύνοδο Κορυφής τη βούληση να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ».
Ο Μάριο Μόντι αναφέρθηκε και στις πολιτικές ανάπτυξης, οι οποίες για την Ευρώπη παραμένουν ακόμη μια πρόκληση, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο στη Σύνοδο έγινε ένα βήμα προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της ανάπτυξης, εκτιμά ο κ. Μόντι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...