5.26.2012

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΕΡΝΑ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟΥ


Στην αντεπίθεση πέρασε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες σχετικά με την απόφαση της Κομισιόν να καταγγείλει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου τα εμπόδια τα οποία θέτει η χώρα της Νοτίου Αμερικής στις εισαγωγές, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Επιτροπή.

Ανήμερα της εθνικής επετείου η Φερνάντες είπε: «Είναι σαν να θεωρείται νόμιμος ο προστατευτισμός όταν τον εφαρμόζουν οι
ανεπτυγμένες χώρες και λαϊκισμός όταν τον εφαρμόζουν αναπτυσσόμενες χώρες. Ε, λοιπόν, δεν είναι έτσι».


Η ίδια υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «επιβάλλουν δασμούς στο βούτυρο 159%, στο κρέας 126%, οι Αργεντινοί παραγωγοί ρυζιού βρίσκονται αντιμέτωποι με δασμούς 450% στην Ιαπωνία, και εμείς έχουμε [δασμούς] 35%», τους οποίους «δεν εφαρμόζουμε, μάλιστα».

Η Αργεντινή είναι «στους κόλπους της G20, πέραν της Γερμανίας, η χώρα με την μεγαλύτερη ελευθερία σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και το εμπόριο, και η 11η στον κόσμο σε ό,τι αφορά την επενδυτική ελευθερία για τα κεφάλαια από το εξωτερικό», πρόσθεσε η ίδια.

Ένα 24ωρο νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε εναντίον της Αργεντινής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την διένεξη ανάμεσα στα δύο μέρη με αφορμή και την εθνικοποίηση του ενεργειακού κολοσσού Repsol-YPF.

Πάντως, η προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό είναι μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία.


http://www.fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...