5.31.2012

ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΡΡΙΠΤΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η ρωσική πολιτική θα συμβάλει στο να βυθιστεί η Συρία σε εμφύλιο πόλεμο, δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Χθες, τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Η ρωσική θέση για τη Συρία είναι «ισορροπημένη και λογική» και δεν θα αλλάξει υπό πίεση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.


«Οι Ρώσοι μου λένε ότι δεν θέλουν να δουν εμφύλιο πόλεμο. Εγώ τους λέω ότι η πολιτική τους θα συμβάλει στο να οδηγηθούμε σε έναν εμφύλιο πόλεμο», είπε η Κλίντον στη διάρκεια επίσκεψης στη Δανία.

Σε ερώτηση αν οι ΗΠΑ θα σκέφτονταν να αναλάβουν δράση στη Συρία χωρίς ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Κλίντον απάντησε ότι η Ουάσιγντον σχεδιάζει με βάση όλα τα ενδεχόμενα, αλλά στηρίζει το σχέδιο Ανάν «για την ώρα».

Εν τω μεταξύ, η Γαλλία επανέλαβε σήμερα ότι είναι διατεθειμένη να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα για την επίλυση της κρίσης, αποκλειστικά όμως στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ερωτηθείς για τα σχόλια της Αμερικανίδας πρέσβειρας στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις, ότι κάθε χώρα μπορεί να καταλήξει να δράσει ανεξάρτητα εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν λάβει μέτρα για την επίλυση της κρίσης, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε ότι το σχέδιο του Κόφι Ανάν είναι η τελευταία ευκαιρία.

«Η Γαλλία στηρίζει το σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου χωρίς να αποκλείει καμία επιλογή για τον τερματισμό της κρίσης, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος.


http://www.fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...