5.20.2012

ΣΕΡΒΙΑ: ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΟ Β' ΓΥΡΟ

Μικρή συμμετοχή καταγράφεται στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα, Κυριακή, στη Σερβία. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική εφορευτική επιτροπή μέχρι τις 14:00 τοπική ώρα ψήφισε το 23,19% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Σε σχέση με τον πρώτο γύρο, πριν από δύο εβδομάδες, η συμμετοχή είναι μειωμένη κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες.

Ιδιαίτερα προβλήματα στην εκλογική διαδικασία δεν αναφέρθηκαν ενώ, και στο Κόσοβο όπου ψηφίζει ο σερβικός πληθυσμός όλα εξελίσσονται ομαλά.

Στις σημερινές προεδρικές εκλογές την ψήφο 6,7 εκατομμυρίων ψηφοφόρων διεκδικούν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπόρις Τάντιτς και ο υποψήφιος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Τόμισλαβ Νίκολιτς.
Οι δύο αυτοί υποψήφιοι κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις στον πρώτο γύρο λαμβάνοντας : ο μεν Τάντιτς το 25,31% των ψήφων ο δε Νίκολιτς το 25,05%.

Στις σημερινές εκλογές την υποστήριξη τους στον κ. Τάντιτς ανοιχτά δήλωσαν οι σοσιαλιστές του Ίβιτσα Ντάτσιτς (SPS), το Φιλελεύθερο Δημοκρταικό Κόμμα (LDP ), η πολιτική παράταξη Ενωμένες Περιφέρειες Σερβίας (URS), όπως επίσης και τα κόμματα των μειονοτήτων.

Τον Τόμισλαβ Νίκολιτς υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα το κόμμα του οποίου ( DSS) στις βουλευτικές εκλογές, πριν από δύο εβδομάδες, ήρθε τέταρτο λαμβάνοντας το 7% των ψήφων.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα και τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα, υπό τη μορφή εκτίμησης ψήφου, θα γίνουν γνωστά περίπου μία ώρα αργότερα.


Πηγή: http://www.fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...