6.18.2012

ΣΤΙΣ 12.30 ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Στις 12:30 το μεσημέρι θα συναντηθεί ο επικεφαλής της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο Α. Σαμαράς ήδη, από χθες, ξεκαθάρισε τις προθέσεις του δηλώνοντας ότι είναι ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση το συντομότερο. Προσδιόρισε ότι στόχος είναι «η παραμονή της χώρας στο ευρώ», ενώ πρόσθεσε: «θα εργαστούμε, μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, για να προσθέσουμε στις
υποχρεώσεις μας, τις αναγκαίες πολιτικές, για την ανάπτυξη και για την αντιμετώπιση της ανεργίας».

Κάλεσε δε όλες τις δυνάμεις που συμφωνούν με αυτούς τους στόχους να συμμετέχουν στον σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Σαμαράς συνομίλησε χθες το βράδυ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον συνεχάρη και του είπε ότι «πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση». Πάντως, όταν ρωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας θα είναι αντιπολίτευση ο κ. Σαμαράς απάντησε «προφανώς», αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην πρώτη συζήτηση δεν υπήρξε προσέγγιση για συμμετοχή του δεύτερου κόμματος στην κυβέρνηση.

Αντίθετα όπως λένε και στελέχη της ΝΔ «είναι πιο κοντά στους στόχους του Αντώνη Σαμαρά το ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά που συμφωνούν με το πλαίσιο της παραμονής στο ευρώ και της συμπλήρωσης της οικονομικής πολιτικής με αναπτυξιακά μέτρα».

Ο κ. Σαμαράς θα έχει συζητήσεις στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής με τους πολιτικούς αρχηγούς, για να κλείσει το θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης ακόμη και σήμερα.


http://www.fimotro.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...