6.18.2012

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει δυο αμφίβια πολεμικά πλοία με πεζοναύτες, στην περίπτωση που χρειαστεί να υπερασπιστεί Ρώσους πολίτες και τη ναυτική βάση στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, τη μοναδική ρωσική ναυτική βάση...
στη Μεσόγειο, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο ανώνυμη πηγή του γενικού επιτελείου του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.«Δύο μεγάλα αποβατικά πλοία, το Nikolaï Filtchenkov και το César Kounikov, ετοιμάζονται να αποπλεύσουν για το συριακό λιμάνι Ταρτούς», δήλωσε αξιωματικός στο γενικό επιτελείο.


Σύμφωνα με το Interfax, τα δυο πλοία μεταφέρουν «σημαντικό αριθμό» πεζοναυτών.


Πρόκειται για μια «έκτακτη» αποστολή, διευκρίνισε η ίδια πηγή.


«Σε περίπτωση ανάγκης, η αποστολή αυτή θα είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών και να απομακρύνει ένα μέρος του ρωσικού εξοπλισμού στο λιμάνι Ταρτούς», πρόσθεσε.


Ο αναπληρωτής διοικητής των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων Βλαντίμιρ Γκραντούσοφ δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι δυο αεροσκάφη είναι έτοιμα να προστατεύσουν τα πολεμικά πλοία εάν αυτά σταλούν στη Συρία.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ακτιβιστές, συνεχίζεται ο βομβαρδισμός αστικών περιοχών από το συριακό στρατό με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 23 άνθρωποι, επτά εξ αυτών στην πόλη Ντούμα. 


http://fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...