6.21.2012

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Ισπανία, κυρίως στη Μαδρίτη και τη Βαρκελόνη, κατά της πολιτικής λιτότητας που έχει υιοθετήσει η ισπανική κυβέρνηση, υπέρ της υπεράσπισης των βασικών δημόσιων παροχών και κατά του κόστους διάσωσης των τραπεζών της χώρας.

Στη Μαδρίτη, χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης κρατώντας τις κόκκινες σημαίες των δύο μεγαλύτερων ισπανικών,
εργατικών συνδικάτων, του UGR και του CCOO, τα οποία είχαν κάνει έκκληση για τις σημερινές κινητοποιήσεις σε 60 ισπανικές πόλεις με το σύνθημα: «Μην σιωπάς, υπεράσπισε τα δικαιώματά σου!».

Κάποιοι φορούσαν πράσινα μπλουζάκια, που έχουν γίνει η «στολή» των εκπαιδευτικών που διαδηλώνουν για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης με το σύνθημα: «Δημόσια εκπαίδευση από όλους για όλους».

Οι δικαστικοί υπάλληλοι φορούσαν κίτρινα μπλουζάκια και κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Όχι στις περικοπές στη δικαιοσύνη». Επίσης διαδήλωσαν γιατροί και νοσηλευτές με άσπρα μπλουζάκια και υπό το σύνθημα: «Δημόσια υγεία για όλους», ενώ υπήρχαν και πανό κατά της ιδιωτικοποίησης του δικτύου ύδρευσης.


http://www.fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...