6.22.2012

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν.

«Θα αναλύσουμε την οικονομική κατάσταση και θα αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης του συμφωνηθέντος προγράμματος. Ωστόσο, η έκθεση της τρόικας δεν αναμένεται πριν τη Σύνοδο (της ΕΕ)», είπε ο κ. Άσμουσεν, σε συνέντευξή του στους Financial Times Deutschland.


Η Σύνοδος θα γίνει στις 28-29 Ιουνίου και στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν τα σχέδια για τραπεζική και δημοσιονομική ένωση, με στόχο την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Το κλιμάκιο της τρόικας πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Το κλίμάκιο θα ετοιμάσει, από κοινού με τη νέα κυβέρνηση, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.
«Αναμένουμε η νέα κυβέρνηση να προσκαλέσει την τρόικα στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα» δήλωσε την Πέμπτη ο κ. Γιούνκερ μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Από τις υπόλοιπες δηλώσεις, αλλά και με βάση τις δηλώσεις του Φινλανδού υπουργού Οικονομικών, το συμπέρασμα είναι ότι το ταξίδι του κλιμακίου στην Αθήνα θα γίνει την ίδια ημέρα (Δευτέρα).


http://www.fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...