6.12.2012

ΟΗΕ: ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Για ολοκληρωτικό εμφύλιο πόλεμο στη Συρία μετά από 15 μήνες σύρραξης έκανε λόγο ο αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές αποστολές...
Ερβέ Λαντσού.


«Το επίπεδο της βίας έχει αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Λαντσού, Προσθέτοντας πως η επίθεση εναντίον των παρατηρητών του Οργανισμού στη Συρία ήταν «μία σκόπιμη ενέργεια».

Στο μεταξύ, αντιμέτωποι με το εξαγριωμένο πλήθος ήρθαν οι παρατηρητές του ΟΗΕ που προσπάθησαν να μεταβούν στη Χάφα, ενώ τρία από τα οχήματά τους δέχθηκαν πυρά, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι.


«Όλοι οι παρατηρητές βρίσκονται τώρα στη βάση τους σώοι και αβλαβείς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και τονίζεται πως «οι παρατηρητές πασχίζουν από τις 7 Ιουνίου να μεταβούν στην Χάφα, όμως παρεμποδίζονται από τις βιαιότητες που συνεχίζονται στην περιοχή».


Από την πλευρά του το συριακό πρακτορείο SANA κατηγορεί τους παρατηρητές πως ανέτρεψαν ένα όχημα κατοίκων της γειτονικής στην Χάφα κοινότητας Σιρ «τραυματίζοντας τρεις εξ αυτών».


Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως θα είναι δύσκολο να παραταθεί η αποστολή του ΟΗΕ στη Συρία πέραν του Ιουλίου, οπόταν και λήγει η περίοδος της διάρκειάς της.


Από την πλευρά της η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), Κάθριν Άστον επέμεινε πως το ειρηνευτικό σχέδιο του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν αποτελεί τη μόνη λύση για να σταματήσει η βία στη Συρία.


http://fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...