6.12.2012

ΛΑΓΚΑΡΝΤ : ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε χθες κατά τη διάρκεια τηελοπτικής της συνέντευξης ότι θεωρεί ότι είναι αναγκαίο οι Ελληνες να πληρώνουν τους φόρους τους για να ανακάμψει η χώρα. "Θεωρώ ότι η πληρωμή των φόρων από τους φορολογούμενους πολίτες είναι αναγκαία για την ανάκαμψη οποιασδήποτε χώρας. Της Ελλάδας, όπως και των άλλων", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του δικτύου.
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκάλεσε την οργή της ελληνικής κοινής γνώμης, του Τύπου και της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας δηλώνοντας στην εφημερίδα The Guardian στις 25 Μαΐου ότι οι Ελληνες οφείλουν "να αλληλοβοηθηθούν πληρώνοντας τους φόρους τους".
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν "πολύ εκνευρισμό και δυσαρέσκεια", είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.
Στην τελευταία τους έκθεση για την ελληνική οικονομία τον Μάρτιο οι οικονομολόγοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρουν τα χαμηλά φορολογικά έσοδα που οφείλονται στην περιορισμένη φορολογική βάση και την εκτεταμένη φοροδιαφυγή.


http://www.fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...