6.17.2012

Θρίλερ για πολύ γερά νεύρα! Ισοψηφία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, πατώνει το ΠΑΣΟΚ!

Μήνυμα για εθνική συνεννόηση στέλνει το εκλογικό σώμα προς την πολιτική ηγεσία της χώρας, αν και η ρευστότητα εξακολουθεί να αποτελεί την πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα και ίσως τον παράγοντα που θα καθορίσει τις εξελίξεις για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Για πρώτη φορά στα νεώτερα χρόνια, παρατηρήθηκε ένα φαινόμενο που θα απασχολήσει τους πολιτικούς αναλυτές. Ενώ έως τις δύο το μεσημέρι ήταν ξεκάθαρο το προβάδισμα της Νέας
Δημοκρατίας, στη συνέχεια της διαδικασίας φάνηκε ότι –σύμφωνα με τις απεικονίσεις τάσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα- η ψαλίδα έκλεισε το στενό περιθώριο του στατιστικού λάθους!

Μερικά λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες φαίνεται πως η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κινείται στο 1 με 1,5%, στοιχείο το οποίο αποτελεί ένδειξη για τους πολιτικούς αναλυτές πως το αποψινό βράδυ θα αποτελέσει θρίλερ.

Όπως συνέβη και στις εκλογές της 6 Μαΐου, το Newsbomb.gr ανακοινώνει πρώτο απ’ όλα τα ΜΜΕ την πιο ολοκληρωμένη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η οποία μπορεί να μας οδηγήσει σε σενάρια πρόβλεψης ποσοστών με διακύμανση εξ αιτίας της ρευστότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες.

Για την πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωσή σας, λοιπόν, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:


Η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί σε ποσοστά από 29% έως 31% επί του εκλογικού σώματος. Η νίκη του Αντώνη Σαμαρά θεωρείται πολύ πιθανή, οπότε θα είναι και πάλι ο ρυθμιστής των εξελίξεων.

Δεύτερη πολιτική δύναμη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά που κυμαίνονται από 28 έως 30%. Όπως φαίνεται, από αύριο ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα είναι ακόμα πιο ισχυρός σε πολιτικό επίπεδο.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει στοιχεία περαιτέρω κόπωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία θα φθάσει στο 10%, χωρίς ωστόσο να επιτύχει τους πολιτικούς στόχους που έθεσε προεκλογικώς ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Καραμπόλα Καμμένου - Κουβέλη


Εκτός απ’ αυτήν τη μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα, ισχυρή θα είναι η αναμέτρηση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του κ. Πάνου Καμμένου με τη «Δημοκρατική Αριστερά» του κ. Φώτη Κουβέλη. Τα δύο κόμματα κινούνται στο 6,5% και οι διαφορές της τελευταίας στιγμής θα κρίνουν την τελική κατάταξη στην τέταρτη και την πέμπτη θέση.

Κατατάξεις Χρυσής Αυγής - ΚΚΕ

Ακολουθεί η «Χρυσή Αυγή», η οποία μεν φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 6% αλλά με ανοδικές τάσεις. Αυτό το επιπλέον στοιχείο προσδίδει χαρακτήρα ιλίγγου αφού υπάρχουν περιοχές σε Β’ Αθηνών και Β’ Πειραιώς που μπορεί να δώσουν περισσότερη ώθηση στη «Χρυσή Αυγή» και πιθανώς να την αναδείξουν τέταρτη πολιτική δύναμη.

Το νεώτερο στοιχείο, το οποίο είχαν επισημάνει οι περισσότεροι δημοσκόποι, αφορά στο ΚΚΕ. Η αμετακίνητη στάση του κόμματος στις διαπραγματεύσεις που έγιναν την προηγούμενη φορά για τη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς φαίνεται ότι στερεί ψήφους από την παραδοσιακή βάση του, περιορίζει τη δύναμή του στο 5% και το βάζει στην έκτη θέση της κατάταξης των κομμάτων στη νέα Βουλή.


http://www.logioshermes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...