6.18.2012

Οι τρίτεκνοι της Κορινθίας κατέθεσαν τα παιδιά τους στην εφορία!

Στο γραφείο της εφορίας όπου κατατίθενται τα τεκμήρια διαβίωσης, οι πινακίδες αυτοκινήτων και ότι άλλο αποτελεί τεκμήριο για το κράτος, οι τρίτεκνοι κατέθεσαν σήμερα… παιδιά! Και ειδικότερα εκείνα τα παιδιά που έχουν την ατυχία να είναι τα τρίτα της οικογένειας!


«Ήρθαμε να καταθέσουμε τα παιδιά μας ως τεκμήρια στην εφορία γιατί, σύμφωνα με το κράτος, το 3ο παιδί αποτελεί τεκμήριο διαβίωσης» θα πει η κα Γιώτα Κεφαλά, μέλος του συλλόγου Τριτέκνων Κορινθίας.Oι τρίτεκνες οικογένειες  βάλλονται, όπως άλλωστε και οι πολύτεκνες οικογένειες της χώρας, από τα φορολογικά μέτρα της μνημονιακής κυβέρνησης. Το αφορολόγητο των οικογενειών αυτών μειώθηκε στις 12.500 ευρώ με αποτέλεσμα πολλές από αυτές -αν όχι όλες- να αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν ακόμα και στην διαβίωσή τους, πόσο δε μάλλον στην σωστή ανατροφή των παιδιών τους.

Τα πιτσιρίκια, ακόμα και μωρά στις  αγκαλιές των γονιών τους πήγαν στην εφορία με τους γονείς τους κρατώντας πανό στα χέρια τους και έχοντας  δεχτεί να κατατεθούν στην εφορία, σε μια ιδιότυπη διαμαρτυρία η οποία αποδεικνύει όμως και το οριακό σημείο της απόγνωσης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία.

«Η φορολογική επιδρομή του κράτους μας οδηγεί να βλέπουμε τα παιδιά μας ως τεκμήρια και την ανατροφή τους ως πολυτέλεια. Οι Βουλευτές όμως έχουν φροντίσει για τους δικούς τους μισθούς και τα δικά τους παιδιά; Εμείς απ’ έξω θα μείνουμε; Όλοι ίσοι είμαστε απέναντι στο νόμο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κλέψει το μέλλον των παιδιών μας.»

Ο Σύλλογος τριτέκνων Κορινθίας αριθμεί 660 μέλη ενεργά, με πολλά νεαρά ζευγάρια τα οποία σήμερα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών τους.  Αίτημα είναι να αυξηθεί το ποσό του αφορολόγητου προκειμένου οι οικογένειες που στηρίζουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας να ελαφρυνθούν και να ταΐσουν -γιατί εκεί καταντήσαμε- τα παιδιά τους.

«Είμαι καθηγήτρια στο 2ο Λύκειο Κορίνθου και μητέρα 3 παιδιών. Καθημερινά όμως καλούμαι να απαντήσω στα παιδιά που διδάσκω γιατί εκλέξαμε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ τώρα. Έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας, την εργασία τους, τις σπουδές τους. Έχουμε υποθηκεύσει τα όνειρά τους. Αυτά τα όνειρα, τους τα στερούν οι πολιτικοί που εμείς ψηφίσαμε» λέει η κυρία Σοφία Σκάζα.

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Εφορίας Κορίνθου, “δέχτηκε την ιδιότυπη κατάθεση” δηλώνοντας αλληλέγγυος αφού και ο ίδιος είναι τρίτεκνος.

(Το θέμα στηρίχθηκε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ)


http://www.logioshermes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...