6.11.2012

Για κλοπή δεδομένων κατηγορείται το FBI


Ένα νέο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο πολύκροτο σίριαλ με πρωταγωνιστές το Megaupload και τις διωκτικές αρχές. Το FBI κατηγορείται ότι υπέκλεψε δεδομένα σχετικά με την υπόθεση, παραβιάζοντας τη νομοθεσία της Νέας Ζηλανδίας.

Πιο συγκεκριμένα, το FBI φέρεται να απέσπασε δεδομένα από σκληρούς δίσκους που βρίσκονται στην κατοχή των νεοζηλανδικών αρχών, έπειτα από την επιχείρηση του περασμένου Ιανουαρίου, οπότε και έκλεισε το Megaupload.

Οι δικηγόροι της υπηρεσίας λένε ότι οι αρχές τις χώρας παρέδωσαν παρανόμως τα δεδομένα στο FBI, καθώς δεν έχει αποφανθεί ακόμη η δικαιοσύνη της χώρας.

Από την πλευρά της, η νεοζηλανδική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την παράδοση των δεδομένων, λέει όμως ότι η διαδικασία ήταν σύννομη. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε ότι ο νόμος απαγορεύει την παράδοση φυσικών αντικειμένων που είναι στοιχεία της υπόθεσης.

Με άλλα λόγια, οι αρχές μπορούν να κρατήσουν τους σκληρούς δίσκους από τους servers του Megaupload και το FBI μπορεί να κάνει άνετα ένα copy-paste των περιεχομένων τους.

 http://www.enimerwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...