6.17.2012

Μέρκελ, Ολάντ, Μόντι καθυστερούν την αναχώρησή τους για τους G20 μέχρι τα μεσάνυχτα

Οι δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων μέσων του κόσμου (έντυπα και ηλεκτρονικά) μεταδίδουν σε ρυθμό ελληνικό. Η Ανγκελα Μέρκελ καθυστερεί την αναχώρησή της για τους G20 μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μεταδίδει το Spiegel. Το Openeurope προσθέτει ότι και Μόντι, Ολάντ θα πράξουν το ίδιο.
Business Insider: Διπλό εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα
«Πάντα απασχολούσε τόσο τις αγορές σε όλο τον κόσμο αλλά και την  Ευρωζώνη η περίπτωση της

νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, καθώς το συγκεκριμένο  κόμμα της αριστεράς σχεδιάζει την απόρριψη και την επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου σωτηρίας της Ελλάδας». Αυτό επισημαίνει η ηλεκτρονική έκδοση του Business Insider σχολιάζοντας τα exit poll και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εκλογών: «Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ηγετική παράταξη», συνεχίζει το σχόλιο, «τότε υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε σε ένα διπλό εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα. Δηλαδή εκτός από το ενδεχόμενο να αναιρεθεί το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην σχηματισθεί κυβέρνηση, κάτι που θα οδηγήσει εκ νέου σε περιπέτειες τη χώρα», καταλήγει.
Το Der Spiegel μεταδίδει: «Αγώνας στήθους προς στήθος μεταξύ Συντηρητικών και Αριστερών στην Ελλάδα. – Τρέμουν οι αγορές και η Ευρώπη».
Η Sueddeutsche Zeitung αναφέρει: «Τα προγνωστικά δείχνουν στα ίδια τους Συντηρητικούς και τους Αριστερούς. Η Ευρώπη βλέπει προς την Αθήνα».
«Οι μοιραίες εκλογές της Ευρώπης – Δράμα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα πρώτα Exit – polls, οι Συντηρητικοί και οι Αριστεροί βρίσκονται στα ίδια» τονίζουν οι Financial Times Deutschland.
«Ελπίδα για νίκη της λογικής» σημειώνει η Handelsblatt και συνεχίζει «Οι εκλογές στην Ελλάδα παραμένουν δραματικές. Η νικηφόρα πορεία της ριζοσπαστικής Αριστεράς φαίνεται να σταμάτησε. Η συντηρητική ΝΔ βρίσκεται στη βάση των exitpolls οριακά επικεφαλής – και θα μπορούσε να συγκροτήσει μαζί τους κυβέρνηση».
«Στήθος με στήθος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα» λέει η ηλεκτρονική σελίδα του Al Jazeera αναφέροντας και τις διεθνείς πιέσεις που ασκήθηκαν από το εξωτερικό για μη υποστήριξη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο διέκοψε τη ροή του προγράμματός του για να μεταδώσει τα πρώτα exit-polls.
«Ισοπαλία» βλέπει το Reuters για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε μια ψηφοφορία, αποφασιστική για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ή όχι.
Σε κυβέρνηση συμμαχίας θα πρέπει να στηριχτεί η Ελλάδα, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Le Figaro σχολιάζοντας τα πρώτα exit-poll ενώ κάνει και ιδιαίτερη αναφορά στο ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής το οποίο όπως αναφέρει, διατηρεί το ποσοστό του.
Δεν αποτελεί έκπληξη για την ηλεκτρονική έκδοση της LE Monde η «ισοβαθμία» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι όλη η Ευρώπη παρακολουθεί με αγωνία τις εκλογικές εξελίξεις που θα κρίνουν, όπως τονίζει, την τύχη της Ευρωζώνης.
Με φόντο την ελληνική Βουλή, το  CNN μεταδίδει τις δηλώσεις Σαμαρά: «Θα βγούμε από την κρίση, όχι από το ευρώ» με πηχυαίο υπέρτιτλο: «Η Ελλάδα αποφασίζει».
Σύμφωνα με τα exit-poll, το CNN μεταδίδει ότι ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζουν αυτοδυναμία αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε εντυπωσιακά τα ποσοστά του λόγω της οικονομικής που ακολουθήθηκε.
To BBC μεταδίδει ότι τα exit-poll δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πολύ κοντά ώστε να μπορεί να εξαχθεί συμπέρασμα για τον πρώτο.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα κριθούν στο νήμα.
Εν τω μεταξύ το Reuters μεταδίδει ότι ο κινέζος πρωθυπουργός Χού Τζιντάο σε συνέντευξή του στη μεξικανική εφημερίδα Reforma προτρέπει τους G20 να μείνουν ενωμένοι και μπροστά στην οικονομική κρίση να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν εποικοδομητικά και με πνεύμα συνεργασίας τις προσπάθειες που γίνονται από την Ευρώπη για την επίλυση της κρίσης, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στις αγορές, γράφει το tovima.gr.

 http://www.enimerwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...