12.12.2012

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μείωση του αριθμού των ατόμων που απασχολούν προβλέπουν οι εργοδότες στο πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με έρευνα προοπτικών απασχόλησης της Manpower. Οι δυσμενέστερες προοπτικές απασχόλησης προδιαγράφονται για τους τομείς του τουρισμού και του χονδρικού και λιανικού εμπορίου (-20% και -18% αντίστοιχα). Απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις και στον τομέα των κατασκευών (-16%), της μεταποίησης (-15%) καθώς και στους τομείς της γεωργίας, του ηλεκτρισμού - φυσικού αερίου - ύδρευσης και των μεταφορών και επικοινωνιών (-12%). 


Ελάχιστοι Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 9% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των ατόμων που απασχολούν, το 25% βλέπει μείωση, ενώ το 66% δεν εκτιμά ότι θα έχει μεταβολή. Οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης για το διάστημα Ιανουάριος - Μάρτιος 2013 διαμορφώνονται στο -16% (αμετάβλητες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και βελτιωμένες κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2012). 

Με εποχική προσαρμογή των δεδομένων, οι προοπτικές απασχόλησης διαμορφώνονται στο -11%. Αλλη διεθνής έρευνα της, Randstad, δείχνει πάντως ότι οι έλληνες εργαζόμενοι θεωρούν, σε ποσοστό 98% (το υψηλότερο παγκοσμίως) «δραματική» την οικονομική κατάσταση. Το 75% έχει δει αύξηση του φόρτου εργασίας, το 44% ανησυχεί για τη θέση εργασίας του και μόνο το 36,7% θεωρεί ότι μπορεί να βρει αντίστοιχη απασχόληση μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

http://www.fimotro.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...