12.10.2012

ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΡΗΓΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ


«Συναγερμός» έχει σημάνει στην εταιρεία Japan Atomic Power Co. η οποία ενδέχεται να θέσει οριστικά εκτός λειτουργίας ένα από τα πυρηνικά ενεργειακά εργοστάσια που διαχειρίζεται, αφού σεισμολόγοι συμπέραναν ότι ο σταθμός βρίσκεται πάνω από ένα ενεργό σεισμικόρήγμα

«Δεν μπορούμε επ' ουδενί τρόπω να κάνουμε εκτιμήσεις για την ασφάλεια του εργοστασίου ώστε να επαναλειτουργήσει», δήλωσε ο Σουνίτσι Τανάκα, επικεφαλής του ρυθμιστικού φορέα για την πυρηνική ενέργεια της Ιαπωνίας (NRA), αφού του παραδόθηκε η εκτίμηση που αναφέρει πως εντοπίστηκε ενεργό σεισμικό ρήγμα κάτω από τον αντιδραστήρα υπ' αριθμόν 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο Τσουρούγκα.

Αν και ο Τανάκα δεν μπορεί να δώσει εντολή να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο, η δήλωσή του καθιστά σαφές πως δεν θα επιτρέψει ο αντιδραστήρας να τεθεί ξανά σε λειτουργία, αναγκάζοντας την εταιρεία να πάρει μια απόφαση για το θέμα. Ένα στέλεχος της Japan Atomic που έλαβε μέρος στη συνάντηση δήλωσε πως η εταιρεία θα κάνει περαιτέρω μελέτες.

Εάν μπει λουκέτο στον σταθμό, θα πρόκειται για το πρώτο οριστικό κλείσιμο πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα τον Μάρτιο του 2011.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, μιας από τις πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο, δεν επιτρέπει να βρίσκονται πυρηνικά εργοστάσια πάνω από ενεργά σεισμικά ρήγματα. Μια ομάδα σεισμολόγων του NRA επιθεωρεί τα γεωδυναμικά στοιχεία και αυτό το μήνα επισκέφθηκε το σταθμό Τσουρούγκα για να ελέγξει τα αποτελέσματα των ελέγχων αντοχής και άλλων ελέγχων.

Μετά το πάθημα της Φουκουσίμα τα λάθη... απαγορεύονται στην Ιαπωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...