12.13.2012

Τα πιο περίεργα πλάσματα του βυθού


Τα πιο παράξενα πλάσματα του βυθού

Perierga.gr - Τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά ζώα της θάλασσας

Είχατε ποτέ σκεφτεί οτι μπορεί να υπάρχουν στα αλήθεια δράκοι ή καλαμάρια βαμπίρ;Αυτά τα πλάσματα, όχι μόνο δεν είναι αποκυήματα της ανθρώπινης φαντασίας, αλλά υπάρχουν και μάλιστα κυκλοφορούν στις θάλασσες όλου του κόσμου. Δείτε λοιπόν τα πιο παράξενα θαλάσσια πλάσματα του κόσμου.

1.Ροζ διάφανη Fantasia
Είναι ένα θαλάσσιο φυτό που βρίσκεται σε περίπου 2 χιλιόμετρα βάθος, στα άδυτα του δυτικού Ειρηνικού.
Perierga.gr - Τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά ζώα της θάλασσας

2. Το σκουλήκι-Έλατο
Οι επιστήμονες το ονόμασαν έτσι, γιατί μοιάζει με πλαστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τρέφεται με πλανγκτόν ενώ τα «κλαδιά» του είναι ουσιαστικά το σημείο απ’το οποίο αναπνέει
Perierga.gr - Τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά ζώα της θάλασσας3.Το Καλαμάρι Βαμπίρ
Ζει στον Κόλπο του Μόντερεϊ και το όνομά του προέρχεται απο τη σκοτεινή και σκουροκόκκινη όψη του κι όχι απο κάποια περίεργη διατροφική συνήθεια όπως υποθέτει ο περισσότερος κόσμος.

Perierga.gr - Τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά ζώα της θάλασσας4. Θαλάσσιες Τσουκνίδες
Αυτά τα πανέμορφα ζώα είναι τόσο εντυπωσιακά που συχνά τα αιχμαλωτίζουν και τα χρησιμοποιούν στα ενυδρεία. όπως οι περισσότερες μέδουσες, έτσι κι αυτές έχουν κεντρί, αλλά δεν τσιμπάνε τους ανθρώπους.
Perierga.gr - Τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά ζώα της θάλασσας5. Θαλάσσιος Δράκος
Ε ναι λοιπόν, υπάρχουν στα αλήθεια δράκοι. Μόνο που είναι πολύ μικρότεροι απ’ οτι φαντάζεστε και σίγουρα πολύ πιο ακίνδυνοι. Δε πετάνε φλόγες προφανώς και ζουν στις θάλασσες της Νοτιοδυτικής Αυστραλίας.
Perierga.gr - Τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά ζώα της θάλασσας6. Θαλάσσιος Άγγελος
Αυτή η πρωτότυπη ονομασία σχετίζεται προφανώς με την εμφάνιση του συγκεκριμένου πανέμορφου πλάσματος. Το ασυνήθιστο αυτό είδος σαλιγκαριού ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής.
Perierga.gr - Τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά ζώα της θάλασσας7. Κίβα, ο βασιλιάς των αρθρόποδων
Αυτός ο παράξενος τριχωτός κάβουρας είναι πολύ σπάνιος και βρίσκεται στα νερά της μυστηριώδους Νήσου του Πάσχα. Πήρε το όνομά του απο την Kiwidae, θεά των αρθρόποδων.
Perierga.gr - Τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά ζώα της θάλασσας8.Σαλιγκάρι Φλαμίνγκο
Τα πανέμορφα χρώματά του συγκεκριμένου υποθαλάσσιου μαλάκιου, εμφανίζονται μονάχα ως καμουφλάζ όταν νιώθει οτι απειλείται. Ζει σε κοραλλιογενείς υφάλους στις Δυτικές Ινδίες
Perierga.gr - Τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά ζώα της θάλασσας9.Κροσότα
Η συγκεκριμένη μέδουσα είναι αρκετά εντυπωσιακή κυρίως λόγω του χρώματός της, αλλά αρκετά δυσεύρετη. Ζει στα παγωμένα νερά του Αρκτικού ΚαναδάPerierga.gr - Τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά ζώα της θάλασσας
10.Φωσφοριζέ Χταπόδι
Τα ειδικά όργανα που έχει στο σώμα του αυτό το χταπόδι, το βοηθούν να παράγει ουσίες που φωσφορίζουν στο σκοτάδι, κατατάσσοντάς το στα πιο παράξενα υποθαλάσσια ζώα. Συναντάται σε 2km βάθος στο Κόλπο του Μαίην 


πηγή πληροφοριών: iefimerida.gr | perierga.gr | http://news-4-sure.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...