1.28.2013

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ...

Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν χθες πορεία στην Ουάσινγκτον, υποστηριζόμενοι από τον υπουργό Παιδείας και βουλευτές, για να απαιτήσουν την ενίσχυση της νομοθεσίας για τα πυροβόλα όπλα, έξι εβδομάδες μετά τη σφαγή των μαθητών στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν στο Κονέτικατ.
Οι διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην καρδιά της πρωτεύουσας των ΗΠΑ σε κοντινή απόσταση από το Καπιτώλιο και τον Λευκό Οίκο, κάλεσαν το Κογκρέσο και την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να ενεργήσουν "τώρα για τον έλεγχο των όπλων" και "να σταματήσουν την National Rifle Association (NRA-Εθνική Ένωση Όπλων), το ισχυρό λόμπι των εμπόρων όπλων.
"Πρέπει να δράσουμε, να δράσουμε, και όχι πλέον να μιλάμε. Εξ ονόματος του προέδρου Ομπάμα και του αντιπροέδρου (Τζο Μπάιντεν), θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να περάσει η νομοθεσία που ενισχύει την ασφάλεια των παιδιών μας, των οικογενειών μας και των κοινοτήτων μας", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Αρνι Ντάνκαν.
Ο ίδιος είπε επίσης ότι όταν ήταν επικεφαλής του συστήματος των δημόσιων σχολείων του Σικάγου στις δεκαετίες του 1990 και του 2000, "κάθε δύο εβδομάδες κάναμε την κηδεία ενός παιδιού θύματος πυροβόλου όπλου".
"Αυτό πρέπει να αλλάξει η χώρα μας αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό", τόνισε ο υπουργός, χειροκροτούμενος από χιλιάδες ανθρώπους που έκαναν σιωπηλή πορεία επί μισή ώρα κουνώντας λευκά πλακάτ που έγραφαν τα ονόματα συγγενών θυμάτων πυροβόλου όπλου ή είχαν φωτογραφίες παιδιών που σκοτώθηκαν από τέτοια όπλα.
Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας του Nιούταουν , η οποία στις 14 Δεκεμβρίου στοίχισε τη ζωή σε 20 παιδιά και έξι ενήλικες, που δολοφονήθηκαν από ένα βαριά οπλισμένο ψυχικά διαταραγμένο άτομο στο σχολείο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...