1.28.2013

CIA :Σβήσιμο Μνήμης & Εγγραφή Νέας

Είναι κοινό μυστικό ότι η CIA ανέκαθεν ενδιαφερόταν για τα πειράματα ελέγχου της σκέψης. Στόχος της δεν ήταν άλλος από το νοητικό έλεγχο των μαζών, την πλύση εγκεφάλου και την κατασκευή δολοφόνων μίας χρήσης. Ανάμεσα στα θύματά της υπήρξαν και ανυποψίαστοι πολίτες...

Ο "εκλεκτός" dr Ewen Cameron και η δημιουργία ενός νέου "ΕΓΩ"

Το 1957, η CIA αποφασίζει να χρηματοδοτήσει το έργο του πολλά υποσχόμενου γιατρού, του ψυχίατρου Dr Donald Ewen Cameron.
Ο Dr. Cameron, πίστευε ότι εάν κάποιος μπορεί να «βυθίσει» ένα συγκεκριμένο πρότυπο στον ανθρώπινο εγκέφαλο και παράλληλα να διαγράψει ολοσχερώς όλες τις μνήμες του ατόμου, τότε μπορεί να του εμφυτεύσει νέες συμπεριφορές. Με λίγα λόγια ένα καινούριο ΕΓΩ.

Αυτό που έκανε ο Dr. Cameron με την υποκίνηση της CIA και φυσικά της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ήταν να εφαρμόσει ένα πειραμα πλύσης εγκεφάλου που περιλάμβανε τρία στάδια.
Στην πραγματικότητα, βάζεις έναν άνθρωπο να κοιμάται πάρα πολλές ώρες έχοντας χορηγήσει στον οργανισμό του ναρκωτικές ουσίες και υποβάλλοντάς τον σε μεγάλης έντασης ηλεκτροσόκ, σχεδόν 100 φορές περισσότερο από ό,τι γίνεται φυσιολογικά.

Η βασική ιδέα είναι ότι εξαλείφεις τις ψευδαισθήσεις, τις καταθλίψεις και άλλα ψυχιατρικά συμπτώματα και στη συνέχεια το άτομο επιστρέφει στο φυσιολογικό του εαυτό απαλλαγμένο από τα ψυχιατρικά του συμπτώματα. Αυτό το ειδος κλινικής αμνησίας εντυπωσίασε τη CIA.
Και έτσι ο Dr Ewen Cameron, αποφάσισε να προχωρήσει τη θεραπεία του ένα βήμα πιο πέρα: Θα επιχειρούσε να εμφυτεύσει νέες σκέψεις και συμπεριφορές. Η CIA χρηματοδότησε και αυτό το πείραμα θεωρώντας ότι εάν μπορούσες να εμφυτεύσεις μία νέα προσωπικότητα σε ένα πράκτορα εχθρό, τότε θα αποκτούσες πλεονέκτημα. 
Τι λέει ένα από τα θύματα - πειραματόζωα της CIA 

Με την υποκίνηση της CIA ο Dr Cameron, προχώρησε σε πειράματα πλύσης εγκεφάλου. Όμως θύματα δεν υπήρξαν μόνο πράκτορες και αξιωματούχοι αλλά και πολλοί απλοί άνθρωποι. Η Linda McDonald, υπήρξε ένα από αυτά.
Η Λίντα υπέφερε από χρόνια κατάθλιψη. Αποφάσισε να επισκεφθεί τον Dr. Cameron, μετά από παρότρυνση του προσωπικού της γιατρού. Οι επισκέψεις της στον Dr. Cameron διήρκησαν τρεις εβδομάδες, διάστημα αρκετό για το διάσημο γιατρό για να κάνει τη γνωμάτευσή του. Η ασθενής του ήταν σχιζοφρενής.
«Με έβαλε σε ένα δωμάτιο ύπνου, όπως του άρεσε να το αποκαλεί», αφηγείται η Linda. Η υπερβολική δόση ναρκωτικών σε συνδυασμό με τα ισχυρά καταθλιπτικά που δίνονταν στη Linda, την έριξαν σε κώμα. Συνήλθε μετά από πέντε βδομάδες και δεν θυμόταν απολύτως τίποτα από την προηγούμενή της ζωή.
Δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει το σύζυγο και τα παιδιά της. Δεν ήξερε ποια είναι, που βρισκόταν, πώς τη λένε. Μόνη της σιγά-σιγά η Λίντα ξεκινώντας από το μηδέν προσπάθησε να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Έμαθε από την αρχή να διαβάζει, να γράφει, να μαγειρεύει και να οδηγεί. 
Το 1984, η Linda σίγουρη πια ότι είχε πέσει θύμα ενός άσχημου πειράματος δημοσίευσε άρθρο στην τοπική εφημερίδα κατηγορώντας τη CIA και το νοσοκομείο.Η Linda McDonald, δεν είναι η μοναδική περίπτωση, σύμφωνα με το δικηγόρο James C. Turner, που έχει ασχοληθεί με τα θύματα πειραμάτων της CIA.
Η μεγαλύτερη ειρωνεία είναι ότι τα άτομα – θύματα ένιωθαν ασφαλή αφού είχαν επισκεφθεί την μεγαλύτερη ψυχιατρική κλινική του Καναδά. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν υπέφεραν καν από κάποιο είδος σχιζοφρένειας ή από κάποια ψυχιατρική διαταραχή. Απλά εμφάνιζαν κάποια κλασικά ψυχιατρικά συμπτώματα. Μετά από αυτή τη δοκιμασία η ζωή τους ξεκίνησε από το μηδέν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...