2.01.2013

ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΝΑ...

Γενικευμένη έλλειψη σε πάνες για τα μωρά παρατηρείται στη νότια Νορβηγία καθώς ο "πόλεμος" μεταξύ των τοπικών σουπερμάρκετ έριξε τις τιμές τόσο χαμηλά που προσέλκυσε πελάτες από γειτονικές χώρες, οι οποίοι άδειασαν --κυριολεκτικά-- τα ράφια.
Η Νορβηγία είναι μια από τις ακριβότερες χώρες του κόσμου. Όμως τα σουπερμάρκετ στις νότιες περιοχές της χώρας, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν πελάτες, ανταγωνίζονταν μεταξύ τους ρίχνοντας τις τιμές στις πάνες. Το συγκεκριμένο είδος έγινε τόσο φτηνό που κάτοικοι γειτονικών χωρών διαπίστωσαν ότι θα μπορούσαν εύκολα να βγάλουν κέρδος αγοράζοντας και μεταπωλώντας πάνες.
"Αγοράζουν και την τελευταία πάνα, ό,τι έχουμε στα ράφια, τις φορτώνουν στα αυτοκίνητά του και τις πηγαίνουν στο σπίτι τους όπου τις πουλάνε βγάζοντας καλά κέρδη", είπε ο Τέργε Ράγκναρ Χάνσεν, διευθυντής σε ένα υποκατάστημα της αλυσίδας Rema 1000. "Δεν είναι κλοπή, δεν είναι καν αδίκημα, όμως συνιστά σοβαρό πρόβλημα. Δεν άφησαν τίποτα για τους τακτικούς πελάτες μας", εξήγησε.
Οι "πελάτες χονδρικής" φτάνουν στη Νορβηγία από τη Σουηδία, γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους και επιστρέφουν στις χώρες τους με το πλοίο, είπε ο Χέλγκε Μπράιλιντ, ο επικεφαλής των τελωνειακών υπηρεσιών στο Κρίστιανσαντ, στις νότιες ακτές της Νορβηγίας. Ορισμένοι μάλιστα είχαν αγοράσει πάνες αξίας 50.000 κορόνων (περίπου 6.600 ευρώ), δηλαδή σχεδόν 80.000 πάνες. Παρά το γεγονός ότι η Νορβηγία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η εξαγωγή ενός τόσο μεγάλου φορτίου είναι νόμιμη.
"Μας εξήγησαν ότι ο μοναδικός λόγος που ήρθαν στη Νορβηγία ήταν για να αγοράσουν πάνες τις οποίες θα ξαναπουλήσουν. Οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται κυρίως από την Πολωνία και τη Λιθουανία και δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ανήκουν σε εγκληματικές οργανώσεις", πρόσθεσε.
Στη Νορβηγία οι 50 πάνες στοιχίζουν μόλις 30 κορώνες (3,68 ευρώ). Η τιμή στη Λιθουανία είναι διπλάσια. Όλως τυχαίως στο διαδίκτυο δεκάδες Λιθουανοί διαφημίζουν ότι πωλούν νορβηγικές πάνες σε καλή τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...