5.13.2013

ΚΟΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ - ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε...

Νέα ώθηση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούν να δώσουν Βερολίνο και Άγκυρα, όπως επισημαίνεται σε άρθρο που συνυπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και Αχμέτ Νταβούτογλου στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ενόψει της έναρξης, σήμερα, του γερμανοτουρκικού στρατηγικού διαλόγου.

«Πλάι - πλάι στο μέλλον» είναι ο τίτλος του άρθρου, ενώ στον υπότιτλο υπογραμμίζεται ότι η Τουρκία είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις που έχει ήδη ξεκινήσει.
Οι δύο υπουργοί αναφέρονται στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και στον μεγάλο αριθμό Τούρκων οι οποίοι ζουν στην Γερμανία και τονίζουν ότι οι δύο οικονομίες έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και σταθερότητα στη διάρκεια της διεθνούς οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης.

«Ως συμμαχία φίλων και εταίρων έχουμε χτίσει, επί δεκαετίες, στέρεα θεμέλια για τη δημιουργία ενός κοινού οράματος για το μέλλον», γράφουν οι δύο αξιωματούχοι και προσθέτουν: «Τώρα θέτουμε τις βάσεις για να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Πρόκειται για μια επένδυση στο κοινό μας μέλλον».

«Επίσης», συνεχίζουν, «κινούμαστε προς ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο. Έχουμε κοινό στόχο να δώσουμε νέα πνοή στην προσέγγιση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Αποτελεί θετική ένδειξη ότι θα ανοίξουν σύντομα νέα κεφάλαια στις σχετικές διαπραγματεύσεις. Η στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις βλάπτει την Τουρκία και την Ευρώπη».

Στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος για το ζήτημα των ταξιδιωτικών θεωρήσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, τον διάλογο για τις οποίες οι δυο χώρες επιθυμούν να προωθήσουν, προκειμένου, όπως αναφέρεται, να επιτευχθεί η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους τούρκους πολίτες.

«Αυτή η διαδικασία θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο λαών», επισημαίνεται και σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί η συνεργασία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...