5.15.2013

Μυστήριο: Ανακαλύφθηκαν παράξενα λαξευμένα σπήλαια στην Κίνα

Όταν ακούω τη λέξη "σπήλαιο" αμέσως σκέφτομαι "τραχύ". Κι αυτό γιατί ποτέ δεν έχω δει ένα λείο σπήλαιο. Αλλά αυτό άλλαξε σήμερα, χάρη στα σπήλαια Longyou Grotto. 
Ποιος πιστεύετε ότι λάξευσε αυτά τα σπήλαια; Κάποιοι μεταλλωρύχοι; Κάποιος ψαγμένος αρχιτέκτονας που ήθελε να φτιάξει ένα σπίτι τόσο πολύ κάτω από τη γη που να μην το μάθει ποτέ κανείς; Αν σκέφτεστε κάτι από τα παραπάνω, κάνετε μεγάλο λάθος... Αυτό το σύμπλεγμα σπηλαίων λαξεύτηκε περισσότερα από 2000 χρόνια πριν, άγνωστο από ποιον και μοιάζει να έγινε από άτομα που είχαν πρόσβαση σε σημερινά μοντέρνα εργαλεία και μηχανήματα!! Χωρίς υπερβολές!! Τα σπήλαια αυτά έχουν ταβάνια ύψους 30 μέτρων σε μερικά σημεία, έκταση περίπου 1200 τετραγωνικών, μια εκσκαφή συνολικού όγκου 900.000 κυβικών μέτρων που παρήγαγε περισσότερα από 36.000 κυβικά μέτρα από μπάζα, 4 στήλες (κολώνες) κατανεμημένες συμμετρικά μέσα σε ένα από τα σπήλαια και άλλα πολλά απίστευτα στοιχεία που σε κάνουν να αναρωτιέσαι "πως το έκαναν αυτό;;". Χωρίς να αναφέρω τα αινιγματικά σημάδια από εργαλεία στους τοίχους που το κάνουν να μοιάζει σαν να χρησιμοποιήθηκε εκσκαφέας βαρέως τύπου. 

Τον Ιούνιο του 1992 ένας χωρικός με το όνομα Wu Anai, αποφάσισε να αντλήσει το νερό από μια τοπική σπηλιά, αποκαλύπτοντας το πρώτο από μια σειρά τεχνητών σπηλαίων στην περιοχή. Μετά από 17 ημέρες άντλησης είχε απομακρυνθεί αρκετό νερό για να αποκαλύψει το σπήλαιο και στοιχεία που έδειχναν πως δεν ήταν φυσικά σχηματισμένα αλλά τεχνητά.Η λάξευση στους τοίχους και τα ταβάνια έγινε με τέτοιο τρόπο που τα κάλυψε με ένα ομοιόμορφο μοτίβο που πολλοί πιστεύουν ότι περιέχει συμβολισμούς. Είναι όμοια με μερικά κεραμικά, που βρίσκονται σε κοντινό μουσείο και χρονολογούνται μεταξύ του 500 και 800 π.χ.
Μια στιγμή όμως... Χρησιμοποίησαν κεραμικά για να υπολογίσουν ότι το σπήλαιο λαξεύτηκε βάσει αυτών; Προσωπική μου άποψη, είναι ότι το σπήλαιο σαφώς προϋπήρχε και τα κεραμικά έγιναν μεταγενέστερα, στο ίδιο μοτίβο που ακολουθούσαν τα σπήλαια... πιο λογικό δεν είναι;
Στο σπήλαιο Νο1, που είναι ανοιχτό για τους τουρίστες, οι λαξεύσεις έγιναν με απλούς συμβολισμούς αλόγων, ψαριών και πουλιών (Γη, Νερό, Αέρας). Το κεφάλι του πουλιού έχει όμοια εμφάνιση με ένα αγαλματίδιο που ήρθε στο φως στην αρχαιολογική περιοχή Hemudu.
Αυτή η ανακάλυψη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ειδικών από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Πολωνία, την Σιγκαπούρη και των ΗΠΑ. Μια από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις είναι πως κατάφεραν και έμειναν κρυμμένα για περισσότερα από 2000 χρόνια... --> Μέχρι να γίνουν κι άλλες έρευνες δεν θα μάθουμε ποτέ για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν εξαρχής ή ποιος τις κατασκεύασε. Έτσι για την ώρα, απλά θα υποθέσω πως ήταν κάποιοι αρχαίοι ανθρακωρύχοι από κάποιον αρχαίο πολύ ανεπτυγμένο πολιτισμό, που έσκαψαν αυτές τις σπηλιές για να βοηθήσουν τους ανθρώπους της περιοχής να επιζήσουν από μια σύγκρουση μετεωρίτη... 
Από το to-parakseno

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...