5.08.2013

ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ...

Τυχερή μέσα στην ατυχία της ήταν μια μεγαλόσωμη αρσενική αρκούδα που έπεσε θύμα παράσυρσης στον κύριο άξονα της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου «Ταξιάρχη». Παρά τον σοβαρό τραυματισμό της, οι Ομάδες Άμεσης Επέμβασης των οργανώσεων «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ» κατάφεραν να τη σώσουν και τώρα παρακολουθείται από κτηνιάτρους.

Παρά το σοκ που υπέστη από τη φοβερή σύγκρουση με το βάρους περίπου 180 κιλών αγρίμι η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητό του, ο οδηγός που δεν είχε τραυματιστεί ειδοποίησε αμέσως την Τροχαία κι έτσι η αναζήτηση του χτυπημένου ζώου ξεκίνησε γρήγορα. Η αρκούδα είχε συρθεί μόνη της έξω από τον αυτοκινητόδρομο και είχε βρει καταφύγιο σε ένα σημείο κοντά σε επαρχιακό δρόμο. 

Η κτηνίατρος της «Καλλιστούς» τη νάρκωσε και της προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, καθώς έφερε πολλαπλές εξαρθρώσεις στη λεκάνη και στα πίσω άκρα και πιθανόν κατάγματα. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό του «Αρκτούρου» όπου παραμένει υπό στενή παρακολούθηση για να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασής της και να της παρασχεθεί η απαραίτητη αγωγή. Ήταν το τέταρτο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα στην Εγνατία μέσα στο 2013 και το 18ο από το 2009!
Πηγή : protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...