5.08.2013

Εικόνες οικολογικής καταστροφής

Σε όλο τον κόσμο, τα εργοστάσια συνεχίζουν να ρυπαίνουν με τοξικά απόβλητα τους υδάτινους πόρους, η γη στραγγαλίζεται για να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ενεργειακές μας ανάγκες, και ολόκληρα χωριά κυριολεκτικά βυθίζονται θυμίζοντας μας ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλεί αύξηση στη στάθμη των ωκεανών. 
Οι παρακάτω εικόνες μας υπενθυμίζουν πόσο εύκολο είναι να καταστρέψουμε το πολύτιμο σπίτι μας.

Πελεκάνος μέσα σε κηλίδα πετρελαίου μετά μετά την έκρηξη της εξέδρας άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.
Παράνομο διυλιστήριο πετρελαίου δίπλα σ” ένα ρυάκι στην περιοχή του Δέλτα της Νιγηρίας. Η Νιγηρία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου της Αφρικής.
Αεροφωτογραφία δείχνει τα αποτελέσματα της παράνομης αποψίλωσης των δασών στη Βραζιλία.
Χιλιάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στη λιμνοθάλασσα Ροντρίγκο ντε Φρέιτας στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Το φαινόμενο αποδίδεται στην πτώση των επιπέδων οξυγόνου στα ύδατα λόγω της μόλυνσης.
Στις 2 Ιουλίου 2007, μεγάλες πλημμύρες προκάλεσαν σημαντική διαρροή πετρελαίου από διυλιστήριο στο νοτιοανατολική Κάνσας.
Ένας εργάτης δουλεύει σε εργοστάσιο άνθρακα στην Κίνα.
Εργάτες σε ορυχείο σπάνιων μετάλων στην Κίνα.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις 13 Νοεμβρίου 2010 σε νησί ανοικτά των ακτών Μπελίζ στην Κεντρική Αμερική, για να σχηματίσουν ένα μήνυμα που εφιστά την προσοχή μας για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τονίζει την ανάγκη να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας.
Μια πινακίδα μεταξύ νησιών του Παναμά τον Σεπτέμβριο του 2012. Η άνοδος της στάθμης των ωκεανών που προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη και η επί δεκαετίες καταστροφή των κοραλλιογενών υφάλων, συνδυαζόμενων με τις εποχιακές βροχές βύθισαν για μέρες νησιά της Καραϊβικής. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών στο μεγαλύτερο ΧΥΤΑ της Λατινικής Αμερικής. Η χωματερή έκλεισε το Μάιο του 2012, πριν από τη σύνοδο κορυφής του Ρίο για την αειφόρο ανάπτυξη.
Εργάτης δουλεύει σε εργοστάσιο άνθρακα στην Κίνα.
Δημοσιογράφος συλλέγει δείγμα κόκκινου νερού από ένα κινεζικό ποτάμι, πιθανώς μολυσμένου από δύο κοντινά παράνομα εργοστάσια.
Πυρκαγιά που ξέσπασε στο διυλιστήριο πετρελαίου Chevron στην Καλιφόρνια, στις 6 Αυγούστου του 2012.
Αμέτρητα στρέμματα από μαγκρόβια δάση έχουν καταστραφεί στο νοτιοανατολικό Μεξικό. Το κτίριο της φωτογραφίας βρίσκεται σε περιοχή όπου υπήρχαν μαγκρόβια δάση.
Ένα αγόρι δίπλα σ” ένα ποτάμι στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, ενώ αναδύεται καπνός από μία χωματερή.

by Αντικλείδι , 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...