5.07.2013

O ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

Ως «απαράδεκτες» κατήγγειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές των προηγούμενων ημερών στην Συρία.
«Κανένα πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την επιχείρηση», δήλωσε ο κ. Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στο τουρκικό κοινοβούλιο.
Ζήτησε παράλληλα από τον ΟΗΕ να αναλάβει δράση για να βάλει τέλος στις επιθέσεις.
Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ «προσφέρουν σε χρυσό δίσκο πλεονεκτήματα, ευκαιρίες στο παράνομο καθεστώς Άσαντ» για να παραμείνει στην εξουσία, παρά τον εμφύλιο πόλεμο ο οποίος μαίνεται στη χώρα.
Επικρίνοντας για μια ακόμη φορά την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας και ιδιαίτερα αυτή του ΟΗΕ έναντι της συριακής κρίσης, ο Ερντογάν κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει δράση εναντίον «των σφαγών» οι οποίες διαπράττονται από το συριακό καθεστώς σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.
Οι δηλώσεις Ερντογάν αποτελούν αντίδραση σε αεροπορικό βομβαρδισμό τον οποίο πραγματοποίησε στη διάρκεια του σαββατοκύριακου το Ισραήλ εναντίον ενός συριακού στρατιωτικού συγκροτήματος κοντά στην Δαμασκό.
Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, το συγκεκριμένο συγκρότημα στέγαζε όπλα προερχόμενα από το Ιράν και προοριζόμενα για τη λιβανική Χεζμπολάχ, η οποία έχει λάβει θέση υπέρ του συριακού καθεστώτος Άσαντ.
Το Ισραήλ έβαλε επίσης στο στόχαστρό του την Παρασκευή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μια αποθήκη η οποία περιείχε όπλα, στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Συρίας.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...