8.25.2013

3.600 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

...ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ 355 ΑΠΕΒΙΩΣΑΝ...
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) έγιναν η πρώτη ανεξάρτητη πηγή που επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών όπλων στην περιοχή της Δαμασκού, καθώς όπως ανακοίνωσαν, την Τετάρτη μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Συρίας περίπου 3.600 άνθρωποι με νευροτοξικά συμπτώματα, εκ των οποίων 355 απεβίωσαν.
«Τρία νοσοκομεία που βρίσκονται στην περιοχή της Δαμασκού και υποστηρίζονται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα παρέλαβαν, σε λιγότερο από τρεις ώρες το πρωί της Τετάρτης 21 Αυγούστου, περίπου 3.600 ασθενείς που παρουσίαζαν νευροτοξικά συμπτώματα, 355 από τους οποίους είναι νεκροί», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.
Όπως διευκρινίζεται, οι ομάδες των MSF δεν μπόρεσαν να μεταβούν επί τόπου, αλλά βρίσκονται σε επαφή με το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών, στα οποία παρέχουν φάρμακα, ιατρικό υλικό και τεχνική υποστήριξη.
«Τα συμπτώματα που μας αναφέρθηκαν όπως σπασμοί, υπερβολική έκκριση σάλιου, διεσταλμένες κόρες των ματιών, θολή όραση και αναπνευστικές δυσκολίες, το επιδημιολογικό σχήμα αυτού του γεγονότος –που χαρακτηρίζεται από τη μαζική συρροή ασθενών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η προέλευση των ασθενών και η μόλυνση των τραυματιοφορέων και του προσωπικού που έδωσε τις πρώτες βοήθειες– υποδηλώνουν έντονα τη μαζική έκθεση σε έναν νευροτοξικο παράγοντα», υπογράμμισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μπαρτ Γιάνσενς, διευθυντής επιχειρήσεων των MSF.
«Κάτι τέτοιο», σημείωσε, «θα ήταν μια παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που απαγορεύει ρητά τη χρήση χημικών και βιολογικών όπλων», χωρίς ωστόσο να αποφανθεί για το ποιοί ήταν οι δράστες της επίθεσης.
«Στους ασθενείς χορηγήθηκε ατροπίνη, ένα φάρμακο που παρασχέθηκε από τους MSF και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των νευροτοξικών συμπτωμάτων. Οι MSF προσπαθούν τώρα να αποκαταστήσουν τα εξαντλημένα αποθέματα των νοσοκομείων», συμπλήρωσε μη κυβερνητική οργάνωση.
Πηγή : naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...