8.27.2013

Μυστική βρετανική βάση στη Μέση Ανατολή παρακολουθεί τα πάντα στο Διαδίκτυο

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μια μυστική βάση στη Μέση Ανατολή για την παρακολούθηση του Διαδικτύου, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Independent» που επικαλείται έγγραφα που διέρρευσαν από τον πρώην πράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρτ Σνόουντεν.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η βάση είναι μέρος ενός μεγαλύτερου εγχειρήματος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για την Online παρακολούθηση που κόστισε 1 δις βρετανικές λίρες.

Τα δεδομένα που προκύπτουν χρησιμοποιούνται όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά από κοινού με άλλες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως είναι η αμερικανική NSA.

Ο σταθμός αυτός έχει τη δυνατότητα στις πληροφορίες αυτές μέσα από υποβρύχια καλώδια που διέρχονται από την περιοχή, αναφέρει η εφημερίδα.

Η «Independent» δεν αποκαλύπτει ποια χώρα στη Μέση Ανατολή στεγάζει τη μυστική βάση των υποκλοπών. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι, σύμφωνα με την αξιολόγηση της κυβέρνησης είναι ένα βασικό στοιχείο στον αγώνα των δυτικών χωρών κατά της τρομοκρατίας και ενεργεί ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για πιθανές εξτρεμιστικές επιθέσεις σε όλον τον κόσμο.

Οι πληροφορίες σχετικά με τη μυστική βρετανική βάση, έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο, για τα πορίσματα του Glenn Greenwald.

Η εφημερίδα «Guardian» ανέφερε ότι η βρετανική κυβέρνηση την ανάγκασε να καταστρέψει τους σκληρούς δίσκους που περιέχουν πληροφορίες οι οποίες είχαν διαρρεύσει από τον Edward Snowdon.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση ζήτησε από την εφημερίδα «The Guardian», να μην δημοσιεύσει περαιτέρω για το πώς οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, για να παρακολουθούν την κίνηση του Διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

--
Περισσότερα στην Independent
Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...