8.30.2013

Αλλάζει το σχήμα του πλανήτη; Βίντεο


ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ GRACE

To δορυφορικό σύστημα Ανάκαμψης Bαρύτητας και Κλιματικών Πειραμάτων (σ.σ. pentapostagma.gr Gravity Recovery and Climate Experiment (GRACE), μέσω του οποίου εκτοξεύθηκε ζευγάρι δορυφόρων στις 17 Μαρτίου 2012, πραγματοποιεί ακριβείς μηνιαίες μετρήσεις του πεδίου βαρύτητας της Γης, μέσω της βελτίωσης της συλλογής των στοιχείων για τα υδατικά αποθέματα της Γης, για την ξηρά, την έκταση των πάγων του πλανήτη και τους ωκεανούς. 

Μέσω του πειράματος GRACE μετράται η βαρύτητα μέσω του υπολογισμού της απόστασης μεταξύ των δύο δορυφόρων. Όταν σημειώνεται αύξηση του πεδίου βαρύτητας μπροστά από το ζευγάρι δορυφόρων, ο πρώτος κατά σειρά δορυφόρος επιταχύνει και η απόσταση μεταξύ του ζεύγους μειώνεται, όταν η αύξηση της βαρύτητας σημειώνεται στο μέσο του ζεύγους των δορυφόρων, η απόσταση μεταξύ τους μειώνεται. Όταν σημειώνεται μείωση του πεδίου βαρύτητας συμβαίνει το αντίθετο και στις δύο περιπτώσεις . Οι δύο δορυφόροι απέχουν μεταξύ τους 220 χιλιόμετρα και μπορούν να ανιχνεύσουν διαφορές σχετικής ταχύτητας μικρότερες και από το επίπεδο του μικρομέτρου ανά δευτερόλεπτο. Οι συγκεκριμένες μετρήσεις, σε συνδυασμό με έτερα δεδομένα και μοντέλα, παρέχουν λεπτομερείς παρατηρήσεις των χερσαίων αλλαγών στα αποθέματα υδάτων, στις μεταβολές του όγκου των πάγων, στις μεταβολές της πίεσης των ωκεανών και στις διακυμάνσεις του επιπέδου της θάλασσας.



Δείτε το αποκαλυπτικό αυτό βίντεο για την μεταβολή της δομής του πλανήτη: Κάντε μία παύση στο 7ο δευτερόλεπτο: Το σχήμα του πλανήτη φαίνεται κυριολεκτικά να έχει αλλοιωθεί εντελώς!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...