8.03.2013

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΙΟ!

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας με «πρωταγωνιστή» έναν 72χρονο Γερμανό, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στα Αρμόλια Χίου, απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη σύλληψή του ο 72χρονος έφερε πάνω του δύο φωτογραφικές μηχανές και κάρτες αποθήκευσης με φωτογραφίες από στρατόπεδα της Χίου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατασκοπεία.

Από την εξέταση των δύο φωτογραφικών μηχανών και των καρτών αποθήκευσης διαπιστώθηκε ότι το πρωί της Παρασκευής είχε φωτογραφήσει στρατόπεδο της περιοχής και σε προγενέστερο χρόνο φράγμα και δρόμους που βρίσκονται περιμετρικά στρατοπέδου, σε άλλη περιοχή της Χίου. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στη Χίο, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο φωτογραφικές μηχανές, δεκατέσσερις κάρτες μνήμης, πέντε USB sticks, πέντε τουριστικοί χάρτες της Χίου, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή

Από τα ως τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος υπήκοος Γερμανίας φωτογράφιζε τουλάχιστον την τελευταία τριετία εγκαταστάσεις, έργα και λοιπές υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (ΔΕΗ, λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.) στη Χίο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του οι φωτογραφήσεις γίνονταν για λογαριασμό αγνώστων τούρκων υπηκόων οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαίνονταν από 500 ως 1.500 ευρώ για κάθε αποστολή. Το υλικό είτε το έστελνε μέσω κωδικοποιημένου e-mail το οποίο στη συνέχεια διέγραφε είτε παραλαμβανόταν από άγνωστους σε αυτόν Τούρκους, άλλοτε στη Χίο και άλλοτε στη Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...