9.14.2013

ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Κάλεσμα για επιθέσεις και μποϊκοτάζ στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της απηύθυνε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε ηχητικό του μήνυμα που μεταδόθηκε από ιστότοπους ακραίων ισλαμιστών, με αφορμή την 12η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ιστοσελίδα παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.
«Για να παραμείνει η Αμερική υπό πίεση και σε κατάσταση συναγερμού, χρειάζονται μερικές επιθέσεις εδώ κι εκεί. Ήδη κερδίσαμε τον πόλεμο στη Σομαλία, την Υεμένη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Πρέπει συνεπώς να συνεχίσουμε τον πόλεμο αυτό στα δικά της εδάφη», ανέφερε ο αλ Ζαουάχρι, ο αιγύπτιος που διαδέχτηκε τον Οσάμα μπιν Λάντεν στην ιεραρχία του τρομοκρατικού δικτύου. Κάλεσε μάλιστα τους «αδελφούς του» να δράσουν ατομικά ή συλλογικά για να «πραγματοποιήσουν αυτές τις διαφορετικές επιθέσεις».
«Πρέπει οικονομικά να ματώσουμε την Αμερική ωθώντας τη χώρα να συνεχίσει τις τεράστιες δαπάνες της για την ασφάλειά της», είπε σε άλλο σημείο και συμπλήρωσε ότι «η οικονομία είναι το αδύνατο σημείο της Αμερικής και είναι ήδη παραπαίουσα εξαιτίας όλων των στρατιωτικών δαπανών στις οποίες έχει εμπλακεί για την ασφάλειά της».
Ο αλ Ζαουάχρι, ο αδελφός του οποίου συνελήφθη στην Αίγυπτο γιατί είχε υποστηρίξει τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, επανήλθε στην κατάσταση στο Κάιρο, υπενθυμίζοντας ότι η νομιμότητα μιας κυβέρνησης δεν προέρχεται από τη δημοκρατία αλλά από τη σαρία (ισλαμικό νόμο).
Στο μήνυμα διάρκειας 72 λεπτών, ο αλ Ζαουάχρι υπογράμμισε επίσης ότι τα μέλη της Αλ Κάιντα δεν είναι «τρομοκράτες διψασμένοι για αίμα» και ζήτησε από τους πιστούς αυτούς να ενισχύσουν τους τρομοκρατικούς πυρήνες που υπάρχουν στις μουσουλμανικές χώρες για να δημιουργήσουν ισλαμικά κράτη.
Αναφέρθηκε επίσης στη διπλή επίθεση του Μαραθωνίου της Βοστόνης τον Απρίλιο, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...