10.12.2013

10 παράδοξα από το λουκέτο στο αμερικανικό κράτος

Ενός κακού μύρια... ευτράπελα και παράδοξα έπονται. Έτσι του λουκέτου στο αμερικανικό κράτος, του λεγόμενου shutdown, ακολουθούν πολλές συνέπειες άλλες σοβαρές και άλλες όχι και τόσο..Γάμοι στις Καλένδες Πολλά ζευγάρια συνηθίζουν να παντρεύονται σε εθνικά πάρκα. Κάποιοι άλλαξαν τόπο κάποιοι άλλοι όμως επιμένουν με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αναβάλλουν το γάμο τους. Μόλις ένας άνθρωπος φροντίζει τα αμερικανο-καναδικά σύνορα Από τους 8 υπαλλήλους που ήταν επιφορτισμένοι με τον καθαρισμό και τη συντήρηση των αμερικανο-καναδικών συνόρων, έμεινε μόλις ένας. Αρκετή η δουλειά αν σκεφτεί κανείς ότι τα σύνορα αυτά έχουν μήκος 8.891 χιλιόμετρα.

Λουκέτο στα νεκροταφεία στην Ευρώπη

Σχεδόν 125.000 Αμερικανοί στρατιώτες είναι θαμμένοι σε ευρωπαϊκό έδαφος, οι περισσότεροι θύματα των δυο Παγκόσμιων Πολέμων. Όμως ελλείψει χρηματοδότησης τα 20 στρατιωτικά αυτά νεκροταφεία που βρίσκονται στην Ευρώπη είναι κλειστά.

Οι κατσίκες να γυρίσουν... στο μαντρί

Στο πλαίσιο της προστασίας του ιστορικού φρουρίου Χάνκοκ στο Γκέιτγουεϊ του Σάντα Χουκ είχε επιστρατευτεί ένα κοπάδι κατσίκες για να φάει τον κισσό που απειλεί το μνημείο. Όμως το κονδύλι κόπηκε και οι κατσίκες μπήκαν και πάλι στο μαντρί τους.

Κατοχικό σύνδρομο στην αγορά κρέατος

Πλήθος κόσμου έσπευσε στο κατάστημα στη στρατιωτική βάση Κάμπελ, που έβαλε λουκέτο λόγω του shutdown, για να προμηθευτεί το περίφημο κρέας του.

Λάβετε θέσεις... έτοιμοι... στοπ

Ακυρώθηκε ο μαραθώνιος των 100 μιλίων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά μήκος των Απαλαχίων, στη Δυτική Βιρτζίνια.

Και όμως, κάποια μουσεία γέμισαν κόσμο

Μπορεί πολλά να κατέβασαν ρολά αλλά ακριβώς για αυτό κάποια άλλα γέμισαν.

Ενδεικτικά στο Μουσείο Κατασκόπων στην Ουάσινγκτον παρατηρείται αύξηση της τάξεως του 30%.

Το Σάντουιτς της κυβερνητικής παράλυσης

Έλλειψις χρημάτων, στάσις εμπορίου αλλά πολλές καφετέριες και εστιατόρια είπαν να μην εφαρμόσουν τον κανόνα και προσφέρουν ακόμη και δωρεάν τα προϊόντα τους σε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους που είναι σε υποχρεωτική αργία. Ενδεικτικά, υπάρχει ένα μαγαζί στο Σαιντ Λούις που έχει φτιάξει ειδικό σάντουιτς που ονόμασε ως "Το Σάντουιτς της Κυβερνητικής Παράλυσης": αυτό περιέχει βοδινό κρέας, καπνιστή γαλοπούλα, χοιρινό, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και πίκλες και διατίθεται δωρεάν στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.

Στα ύψη οι πωλήσεις χιουμοριστικών T-shirt

Μπλουζάκια με συνθήματα που σατιρίζουν την κατάσταση και την αμερικανική κυβέρνηση κυκλοφορούν σε όλη τη χώρα. Μάλιστα μια εταιρεία στην Αϊόβα κυκλοφόρησε μπλουζάκι που γράφει "Shutdown 2013 – καμία παραγωγικότητα, κανένα έλεος". Το μπλουζάκι πουλά καθημερινά εκατοντάδες κομμάτια.

Εθελοντές βοηθούν το Κυνήγι Μαγισσών του Σάλεμ

Το Εθνικό Πάρκο στο Σάλεμ αναγκάστηκε να κλείσει το κέντρο επισκεπτών ελλείψει προσωπικού.

Όμως, εθελοντές έσπευσαν να βοηθήσουν. Μεταξύ των προσφορών τους είναι και η εγκατάσταση χημικών τουαλετών για τους επισκέπτες των "Στοιχειωμένων Εκδηλώσεων" που διαρκούν ένα μήνα και φέρνουν έσοδα 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...