10.05.2013

ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟΨΕ Η ΦΛΟΓΑ

Στη ρωσική αντιπροσωπεία θα παραδοθεί αύριο η Φλόγα, προκειμένου να ξεκινήσει επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014».
Απόψε η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στην Ακρόπολη, οπότε και θα ολοκληρωθεί επίσημα η 6η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας, που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Τη Φλόγα στον Ιερό Βράχο θα ανεβάσει ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κατσιαδάκης, και θα ανάψει το βωμό, με το σύμβολο του Ολυμπισμού να στέλνει τα διαχρονικά του μηνύματα για ειρήνη, συναδέλφωση και αλληλεγγύη, από το πιο ιστορικό σημείο της Αθήνας και της Ελλάδας.
Το ταξίδι της Φλόγας προς την πρωτεύουσα ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής από τα Τρίκαλα, στη συνέχεια πήγε στην Καρδίτσα, όπου η υποδοχή ήταν αποθεωτική από χιλιάδες κατοίκους της πόλης. Μετά πέρασε από την Αμφισσα, τους Δελφούς και την Αράχωβα, στον Παρνασσό και τελευταία στάση της Λαμπαδηδρομίας πριν από την Αθήνα, ήταν η Λιβαδειά.
Η «αυλαία» θα πέσει αύριο το απόγευμα με την τελετή Παράδοσης της Φλόγας στη ρωσική αντιπροσωπεία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 17:00.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
Σάββατο 5/10

17.15 H ορχήστρα, η χορωδία και η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη και σολίστ το βαρύτονο Δημήτρη Βουδούρη και τη σοπράνο Ελενα Κελεσίδη, θα ερμηνεύσει τα έργα: «Πέντε Ελληνικοί Χοροί για μεγάλη ορχήστρα» του Νίκου Σκαλκώτα και «Πολοβιτσιανοί Χοροί» του Alexander Borodin από την όπερα «Πρίγκιπας Ιγκορ»
17:45 Πέρας προσέλευσης επισήμων
17:50 Άφιξη Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ρωσίας, κ. Ντμίτρι Κόζακ
17:55 Άφιξη Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια
18:05 Εθνικός Ύμνος Ρωσίας
Εθνικός Ύμνος Ελλάδας
Είσοδος Πρωθιέρειας και Ιερειών - Πλαισίωση βωμού
Άφιξη τελευταίου λαμπαδηδρόμου - Αφή βωμού
Ολυμπιακός Ύμνος
Χορός Ιερειών
Χαιρετισμός Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρου Καπράλου
Χαιρετισμός Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ρωσίας, κ. Ντμίτρι Κόζακ
Παράδοση Ολυμπιακής Φλόγας
Αναχώρηση εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής «ΣΟΤΣΙ 2014» με την Ολυμπιακή Φλόγα
18:40 Αποχώρηση Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...