1.09.2014

Nephilim


The Fall of the Rebel Angels by Hieronymus Bosch is based on Genesis 6:1–4

Οι Νεφιλείμ, Νεφιλίμ ή Νεφελίμ (καταρρίπτοντες· αυτοί που κάνουν άλλους να πέσουν), πρόκειται για μεταγραφή της εβραϊκής λέξης, η οποία βρίσκεται στον πληθυντικό αριθμό και στις τρεις περιπτώσεις όπου εμφανίζεται στην Αγία Γραφή. (Γε 6:4· Αρ 13:33 (δύο φορές)) Προφανώς η λέξη προέρχεται από την έμμεση ενεργητική διάθεση του εβραϊκού ρήματος ναφάλ (πέφτω) η οποία υπάρχει, για παράδειγμα, στα εδάφια 2 Βασιλέων 3:19· 19:7.

Φαίνεται ότι η φήμη και ο τρόμος των Νεφιλείμ αποτέλεσαν τη βάση για πολλούς μύθους ειδωλολατρών οι οποίοι, μετά τη σύγχυση των γλωσσών στη Βαβέλ, διασκορπίστηκαν σε όλη τη γη. Μολονότι τα ιστορικά στοιχεία της αφήγησης της Γένεσης παραποιήθηκαν και εξωραΐστηκαν σε μεγάλο βαθμό, υπάρχει μια αξιοσημείωτη ομοιότητα σε αυτούς τους αρχαίους μύθους (η ελληνική μυθολογία είναι μόνο ένα παράδειγμα), σύμφωνα με τους οποίους θεοί και θεές είχαν σχέσεις με ανθρώπους και παρήγαγαν υπερανθρώπινους ήρωες και φοβερούς ημίθεους με γνωρίσματα και θεϊκά και ανθρώπινα.


Ο Andrew Collins είναι ένας δημοφιλής συγγραφέας της ιστορίας, της αρχαιολογίας και της επιστήμης. Για πάνω από 30 χρόνια έχει διερευνηθεί τη σχέση μεταξύ των αρχαϊκών θρησκευτικών πεποιθήσεων και του σύμπαντος, εξετάζοντας τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και τις εμπνεύσεις πίσω από τη μαγεία και τη θρησκεία. Οι ανακαλύψεις του έχουν οδηγήσει σε αρκετά τολμηρά βιβλία που αμφισβητούν τον τρόπο που σκεφτόμαστε το παρελθόν, συμπεριλαμβάνοντας "From the Ashes of Angels" και "Gateway to Atlantis".


Σε αυτή την συνέντευξη:

Ποιος παρακολουθεί τους Νεφελίμ;
Είναι οι Νεφελίμ πολυδιάστατα όντα;
Οι Nephilim στη Γένεση, στο Βιβλίο του Ενώχ και στο Βιβλίο των Γιγάντων
Η ανακάλυψη Gobekli Τεπέ στη Νότια Τουρκία
Ήταν οι Nephelim αρχαίους αστροναύτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...