2.16.2014

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


...ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝΙΚΟ DNA !
Ένας διαδραστικός χάρτης της γενετικής ιστορίας του ανθρώπου είναι το τελευταίο δημιούργημα της επιστημονικής κοινότητας. Βρετανοί και Γερμανοί ερευνητές...
αξιοποίησαν τα ιστορικά δεδομένα που «κουβαλά» το ανθρώπινο DNA και έφτιαξαν ένα χάρτη που δείχνει το «μείγμα» του κάθε λαού.

Ο χάρτης προέρχεται από στοιχεία για την ανάμειξη του γενετικού υλικού κατά τα τελευταία 4.000 χρόνια και δείχνει το ανακάτεμα των πληθυσμών και των πέντε ηπείρων τη γης. Για τη δημιουργία του, οι επιστήμονες συνέκριναν την ανάλυση του DNA 1.490 ανθρώπων από 95 λαούς παγκοσμίως.


«Το DNA έχει πράγματι τη δύναμη να λέει ιστορίες και να αποκαλύπτει λεπτομέρειες από το παρελθόν της ανθρωπότητας» δηλώνει ο ερευνητής Δρ Σάιμον Μάγιερς του Κέντρου Ανθρώπινης Γενετικής του Ινστιτούτου Wellcome, το οποίο χρηματοδότησε την έρευνα.

Από την έρευνα των επιστημόνω βρέθηκαν δεδομένα που δεν είναι καν καταγεγραμμένα στην ιστορία, όπως η ανάμειξη Ευρωπαίων και Κινέζων τον 13ο αιώνα μ. Χ.

Σύμφωνα με τον Δρ Μέγιερς, «το DNA του λαού των Του στη σύγχρονη Κίνα δείχνει ότι περίπου στο 1.200 μ.Χ. Ευρωπαίοι παρόμοιοι με τους σύγχρονους Έλληνες αναμίχθηκαν (γενετικά) με ένα κατά τα άλλα κινεζικό πληθυσμό. Πιθανώς, η προέλευση αυτού του ευρωπαϊκού DNA είναι έμποροι που ταξίδευαν στον γειτονικό Δρόμο του Μεταξιού».

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο και με ένα απλό «κλικάρισμα» δείχνει τα «συστατικά» του κάθε λαού. Σύμφωνα με τα όσα δείχνει για την Ελλάδα, οι Έλληνες σήμερα έχουν στοιχεία από έντεκα λαούς, με κυρίαρχο το πολωνικό και το κυπριακό στοιχείο! 

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...