12.06.2011

Η κρίση του χρέους: οι 17 χώρες της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν την απώλεια του βαθμού ΑΑΑ για την πιστοληπτική ικανότητα τους


Οι ευρωπαίοι ηγέτες απειλούνται με μια υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας τους εάν το γάλλο-γερμανικό σχέδιο για την επίλυση της κρίσης του χρέους της ευρωζώνης δεν παρουσιάζει σύντομα πρόοδο, αναφέρει χαρακτηριστικά το Daily Telegraph.
Σύμφωνα με το άρθρο, Standard & Poor υπογραμμίζει ότι και τα 17 μέλη της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και ακόμα και της Γερμανίας, θα μπορούσαν να χάσουν το βαθμό ΑΑΑ, εάν δεν υπάρχει μια άμεση δράση για την επίλυση της κρίσης.
Μια υποβάθμιση θα καταστρέψει ουσιαστικά το ευρώ, διότι τα ταμεία διάσωσης δεν θα είναι πλέον σε θέση να συγκεντρώσουν τα χρήματα για την αγορά ομολόγων.
S & P αναφέρει ότι χώρες της ευρωζώνης όπως η Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία,  Αυστρία, Φινλανδία και το Λουξεμβούργο θα μπορούσαν να υποβαθμιστούν εξαιτίας της αποτυχίας των ηγετών να επιλύσουν την κρίση χρέους.
Η προειδοποίηση αυτή επισκίασε την τελευταία γάλλο-γερμανική προσπάθεια για μια συμφωνία σχετικά με τη συνθήκη για τη δημιουργία μιας δημοσιονομικής ένωσης της ζώνης του ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...