12.01.2011

Κίνα απειλεί με Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο αν κάποιος επιτεθεί στο Ιράν 2011





Ένας καθηγητής από το κινέζικο National Defense University, λέει ότι η Κίνα δεν θα διστάσει να προστατεύσει το Ιράν, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την έναρξη τρίτου παγκοσμίου πολέμου.
Σύμφωνα με το NDTV, ένα κινέζικο σταθμό ειδήσεων με έδρα εκτός της χώρας, σχετικά με τις πρόσφατες εικασίες, το Ιράν θα μπορούσε να είναι ο στόχος μιας στρατιωτικής επίθεσης των ΗΠΑ-Ισραήλ. Ο Υποστράτηγος Zhang Zhaozhong σχολίασε ότι, "η Κίνα δεν θα διστάσει να προστατεύσει το Ιράν ακόμη και με τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Η Κίνα επιβεβαίωσε σθεναρά τη συμμαχία της με το Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως χθες, όταν αρνήθηκε να επικρίνει το Ιράν για μια επιδρομή στη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη η οποία ξεκίνησε από ιρανούς φοιτητές πριν.  ...

Τόσο η Κίνα και η Ρωσία έχουν καταστήσει σαφές ότι θα ασκήσουν βέτο σε οποιαδήποτε έγκριση των Ηνωμένων Εθνών για στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν στον απόηχο των ισχυρισμών ότι το Ιράν είναι στα πρόθυρα της ανάπτυξης ενός πυρηνικού όπλου.

"Η Κίνα έχει καταδικάσει τα μέτρα εναντίον του Ιράν εκ μέρους των  αντίστοιχων χωρών για αυτό το γεγονός και εκφράζει την ανησυχία της για την εξέλιξη της κατάστασης," δήλωσε στους δημοσιογράφους σήμερα ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...