12.05.2011

Και δεύτερη επιγραφή των Μάγια για το 2012



Η προφητεία των Μάγια για το τέλος του κόσμου το 2012 ενισχύεται από μια δεύτερη επιγραφή, που ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Μεξικό.

Η γνωστή εσχατολογική προφητεία βασίζεται στο ημερολόγιο των Μάγια, το διάσημο δίσκο του Τορτουγκουέρο, το οποίο τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

Τώρα, μια άλλη λαξευμένη επιγραφή έρχεται να «επιβεβαιώσει» αυτή την ημερομηνία.
Πρόκειται για ένα χαραγμένο απόσπασμα πάνω σε λίθινη επιφάνεια, που έχει βρεθεί στο ναό του Κομαλκάλκο.

Το αρχαιολογικό εύρημα φυλάσσεται στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού και δεν έχει εκτεθεί ποτέ.

Η ανακάλυψη της επιγραφής έγινε πριν από χρόνια και όλο αυτό το διάστημα ήταν αντικείμενο
λεπτομερούς μελέτης.

Το περίεργο με τηνεπιγραφή του Κομαλκάλκο είναι ότι ήταν τοποθετημένη ανάποδα στο ναό, ώστε αυτά που ήταν γραμμένα να μην βρίσκονται σε κοινή θέα.

Η ημερομηνία που αναγράφεται στην επιγραφή συμπίπτει με αυτή του ημερολογίου των Μάγια, επομένως πρόκειται για δεύτερη αναφορά του πιθανολογούμενου τέλους του κόσμου.

Και τα δύο εγχάρακτα ευρήματα υπολογίζεται ότι έχουν φτιαχτεί πριν από 1.300 χρόνια. Επίσης, έχουν και τα δύο μυστικιστικά στοιχεία.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του μεξικανικού ινστιτούτου, Αρτούρο Μέντεζ, υποστηρίζει ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι ημερομηνίες αυτές αναφέρονται στο μέλλον ή το παρελθόν, καθώς προκύπτουν από συνδυασμούς αριθμών στη θέση της ημέρας και του μήνα. Οι συνδυασμοί αυτοί, αν μπουν στη σειρά, παρουσιάζουν περιοδικότητα 52 χρόνων.(Πηγή)

Οι Μάγια «δεν προέβλεψαν το τέλος του κόσμου το 2012» λένε άλλοι ερευνητές

Το ημερολόγιο που χρησιμοποιούσε ο αρχαίος πολιτισμός των Μάγια δεν προβλέπει το τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012, όπως πιστεύουν κάποιοι, αναφέρουν άλλοι ερευνητές.

Μία νέα ανάγνωση μιας επιγραφής των Μάγια που αναφέρει την ημερομηνία 2012, υποδηλώνει ότι αναφέρεται στο τέλος μιας ημερολογιακής εποχής και όχι σεμίααποκάλυψη, δηλώνει ο ερευνητής κωδικών των Μάγια, Σβεν Γκρόνεμεγιερ.

Η ημερομηνία ήταν «αντανάκλαση της ημέρας της δημιουργίας», προσθέτει ο ερευνητής, ο οποίος επισημαίνει, επίσης, ότι η ημερομηνία αυτή σηματοδοτούσε για τους Μάγια την επιστροφή ενός θεού τους, του Μπόλον Γιόκτε, θεού της δημιουργίας και του πολέμου, ο οποίος αναμενόταν να «επιστρέψει» το 2012.

Ο Σβεν Γκρόνεμεγιερ δήλωσε ότι η ημερομηνία σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου περίπου 400 ετών, στις οποίες ήταν χωρισμένο το ημερολόγιο των Μάγια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια να αναιρεθεί η φημολογία που αναφέρει ότι οι Μάγια προέβλεψαν το τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού, ανέφερε ότι οι φήμες περί ενός καταστροφικού γεγονότος στα τέλη του Δεκέμβρη του 2012 αποτελούν δυτική παρερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, μόνο δύο από τα 15.000 καταγεγραμμένα κείμενα αναφέρουν την ημερομηνία 2012 και κανένα από αυτά δεν προβλέπει το τέλος του κόσμου.

«Η δυτική μεσσιανική σκέψη έχει διαστρεβλώσει την κοσμοθεωρία των Μάγια» ανέφερε ανακοίνωση του Ινστιτούτου.


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...