12.07.2011

Θέλουν, αλλά φοβούνται να μας διώξουν!


Αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να σκεφθούμε το ενδεχόμενο μίας ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, σε σημερινή συνέντευξή του γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Τόνισε ωστόσο, ότι το να χάσει η ευρωζώνη ένα από τα κράτη-μέλη της, θα ήταν το χειρότερο σήμα για τις αγορές.


Ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι μία μοναδική περίπτωση, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται να επαναληφθεί σε άλλη χώρα το «κούρεμα» του χρέους.

Σημείωσε επίσης, πως μια ενισχυμένη πλειοψηφία, και όχι όλα τα κράτη-μέλη, θα πρέπει να αποφασίζει αν μία χώρα θα πρέπει να λάβει βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης.

Αξιοσημείωτη είναι η «αλλαγή πλεύσης» ως προς το θέμα της έκδοσης των κοινών ευρωομολόγων, αφού δήλωσε πως «το κοινό κρατικό χρέος απαιτεί ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο ολοκλήρωσης και πειθαρχίας εντός της ευρωζώνης, την οποία δεν έχουμε φτάσει προς το παρόν».

Επίσης, κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλισθεί η σταθερότητα στην ευρωζώνη, ενώ χαιρέτισε τις γαλλογερμανικές προτάσεις, εκτιμώντας πως «τέσσερις με πέντε μήνες είναι ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στη Συνθήκη».


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...